Do tri boda preko Kosjerića

Kosjerić – Metalac Kolorado 1:4 (0:3)
Nova sportska hala Kosjerić, 02. decembar
Sudije: Marko Marković, Goran Podraščić

Kosjerić: Dragaš, Nikolić, Vasiljević, Matović, Simić, Štulović, Đokić S, Đokić J, Pavlović, Đorđević
Metalac Kolorado: Koljajić, Petrović J, Urošević, Milanković, Nikolić, Čepić, Petrović P, Bajić, Rosić, Arsenijević, Jeremić

Strelci: Štulović 36′ (Kosjerić), Jeremić 3′ i 12′, Nikolić 9′, Urošević 37′ (Metalac Kolorado)
Opomene: Štulović 37′, Đokić 37′ (Kosjerić), Urošević 2′ (Metalac Kolorado)

Da su dobri učitelji, kao što smo i najavljivali, igrači Metalac Kolorada pokazali su u nedelju 02. decembra u Kosjeriću. Ekipi, koja do tog kola nije znala za poraz na domaćem terenu, pokazali su da i kod kuće može da se izgubi. Utakmica sa puno prilika za našu ekipu, od kojih su 4 realizovane, što je bilo dovoljno za pobedu, uz brilijantnog Koljajića.

Naša ekipa je krenula ofanzivno visokim presingom što nam je i donelo vođstvo. Već u 3. minutu bilo je 0:1, nakon pogotka Jeremića.
U 9′, udarcem sa 11 metara, Aleksandar Nikolić postiže evrogol za 0:2.

Neposredno posle toga, našoj ekipi dosuđen peti prekršaj i od tog trenutka, kako bi se smanjio rizik od eventualnog šestog i kaznenog udarca, Metalac Kolorado
staje u nisku zonsku odbranu, što donosi i sjajan kontra napad u 12. minutu, posle koga se Jeremić ušetao u gol za 0:3.

Videvši da ovaj način odbrane dobro funkcioniše, Metalac Kolorado ga zadržava i utakmica do kraja nastavlja u istom ritmu – puno tranzicija i prilika za gol, ali naša realizacija nije bila na visokom nivou.

Lošu realizaciju gostiju, domaćin kažnjava u 36′ pogotkom Štulovića, koji smanjuje rezultat na 1:3. Tri minuta pre kraja, Urošević postiže pogodak za Metalac Kolorado i otklanja sve dileme oko pobednika, Kosjerić – Metalac Kolorado 1:4.

U narednom kolu Metalac Kolorado dočekuje Rašku. Utakmica se igra u Sportskoj hali “Breza”, u subotu 08. decembra, sa početkom od 19 časova. Termin odigravanja odložene utakmice 5. kola protiv Zlatara 33, još uvek nije određen.

Metalac Kolorado