Izveštaji sa utakmica mlađih kategorija

FK Metalac

Omladinci, kadeti i pioniri, odigrali su prvenstvene mečeve u okviru liga u kojima nastupaju. Omladinci su po prvi put poraženi na svom terenu, kadeti su isputili šansu za tri boda i morali da se zadovolje jednim, dok su pioniri slavili.

 

OMLADINCI:

Metalac – Sloboda (Užice) 0:1 (0:0)

XIV kolo I omladinske lige FSRZS

Pomoćni teren FK Metalac, 10. novembar

Metalac: Petrović I, Lazarević (Kostić), Jovičić, Markiš, Milićević I, Maksimović, Milinković, Milićević B. (Pavlović), Petrović L, Radojičić, Milanović.

Sloboda: Cvijović, Vranić, Savić, Ilić, Caković, Tomić, Sramenić, Starčević, Marković, Glišović (Mandić), Arsić.

Strelac: Glišović u 50′

U okviru XIV kola prve omladinske lige, našim omladincima gostovala je Sloboda iz Užica i zasluženo odnela bodove. Bili su to prvi izgubljeni bodovi Metalca kod kuće.

Metalac je od starta ušao indolentno u utakmicu, sa dosta grešaka u svim segmentima igre, što su čvrsti i dobro organizovani gosti znali da iskoriste.

Jedini pogodak na susretu postigao je danas odlični Glišović. Posle izgubljene lopte Radojičića na sredini terena, usledio je brz dubinski pas Cakovića ka Glišoviću, koji se majstorski oslobađa svog čuvara i iskosa sa desne strane pogađa prvi ugao Petrovićevog gola.

Nakon vođstva, Sloboda se opredelila više na odbranu svog gola i vrebala šansu iz kontri, dok je Metalac pokušavao kroz pas da ugrozi Cvijovića, ali svi ti napadi bili su stihijski i završavali su se nepovoljno po naše omladince.

Sledećeg vikenda, u poslednjem XV kolu jesenjeg dela prvenstva, Metalac gostuje Slogi iz Kraljeva.

 

KADETI:

Metalac – Šumadija (KG) 1:1 (1:1)

XIV kolo I kadetske lige FSRZS

Pomoćni teren FK Metalac, 12. novembar

Metalac: Spasojević, Jevtović, Savković, Ćirković, Milivojević, Radovanović, Milovanović D, Gavrilović, Urošević, Milovanović V, Luković. Ušli: Pešović, Glišović, Mirković.

Šumadija: Lukić, Čolović, Radivojević, Đorđević, Janković, Milenković, Radojičić, Alempijević, Jovanović, Dimitrijević, Pavlović. Ušli: Jovanović, Ratković i Andrić.

Strelci: Janković 22′ (11m) (Šumadija), Savković 29′ (Metalac).

Kadeti Metalca su propustili odličnu priliku da zabeleže novu pobedu na domaćem terenu. U utakmicu su ušli prilično nervozno i to je rezultiralo sa par propuštenih izglednih prilika. Gosti su se uglavnom branili i u svoje prilike dolazili posle individualnih grešaka naših igrača. U jednu takvu su došli u 22′ kada je Jovanović prošao pored dvojice igrača Metalca i posle starta Radovanovića iznudio jedanaesterac za svoju ekipu. Siguran izvođač bio je Janković. Metalac nastavlja da napada i ubrzo posle jednog kornera poravnava rezultat preko Savkovića u 29′. To je bio i konačan ishod prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Metalac nastavlja da dominira, stvara prilike, ali sve nažalost ostaju neiskorišćene, uglavnom zbog brzopletosti i smušenosti napadača domaćina. Šumadija odlazi kući zadovoljna osvojenim bodom, a Metalac će priliku da osvoji ceo plen imati u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva, kada odlazi u goste ekipi Sloge iz Kraljeva.

 

PIONIRI:

Metalac – LFK Mladost  1:0 (0:0)

XIII kolo Lige pionira FSRZS

Pomoćni teren FK Metalac, 10. novembar

Metalac: Milanović Mihailo, Hadžić Nikola, Jelić Andrija, Milićević Danilo, Matović Đorđe, Konić Aleksandar, Ognjen Luković, Novaković Luka, Drinčić David, Drobnjak Mihailo, Ranisavljević Dušan.

Igrali su još: Petrović Veljko, Daničić Luka, Radovanović Luka, Gojak Lazar, Bralović Aleksa, Marković Luka i Marković Lazar.

Strelac: Drobnjak Mihailo.

Utakmica je protekla u fer i korektnoj igri sa dosta šansi pred golom gostujuće ekipe. Naši momci su pokazali da su u ovom trenutku bolja ekipa i na kraju zasluženo pobedili. Zapaženu igru u ekipi Metalca pružili su Konić Aleksandar, Hadžić Nikola i Mihailo Drobnjak.

Sve čestitke za naše momke koji su nakon dužeg vremena ostvarili prvenstvenu pobedu i tako pokazali da se radom i trudom sve može postići i ispraviti.