“Cirkuzanti” odbranili tron

Metalac Kolorado - Olimp

Metalac Kolorado – Olimp 4:1 (0:1)

Sportska hala “Breza” Gornji Milanovac, 12. novembar
Sudije: Bojan Savić, Nemanja Radić

Metalac Kolorado: Koljajić, Rosić, Vukašinović, Milanković, Jeremić, Petrović P, Bajić, Martinović, Čepić, Nikolić, Petrović J, Arsenijević, Đorđević.
Olimp: Aleksić, Miković, Vlajković, Jovanović, Marinković, Đorđević, Janićijević, Gavrović, Čeperković, Stević.

Strelci: Petrović J. 22′, 32′, 34′, Martinović 38′ (Metalac Kolorado), Miković 15′ (Olimp)
Opomene: Petrović J. 20′, Koljajić 37′ (Metalac Kolorado), Janićević 10′, Miković 16′, Aleksić 22′ (Olimp)
Isključenja: Jovanović 32′ (druga opomena) (Olimp)

Tron je odbranjen, ali ne lako kao što rezultat govori. Kvalitetna i neugodna ekipa Olimpa pokazala se kao tvrd orah i pravo je čudo da su trenutno na poslednjoj poziciji sa samo jednim osvojenim bodom. Tešku i dinamičnu utakmicu, koja je lako rezultatski mogla da ode u drugom smeru, prelomio je Petrović, koji i dalje projektile u svojim nogama drži pod punom borbenom gotovošću.

U prvom poluvremenu videli smo dobru borbu dva kvalitetna rivala. U tom delu utakmice Olimp se bolje snašao, poveo sa 0:1 i imao priliku da posle šestog faula domaćih, nepun minut pre kraja poluvremena, tu prednost udvostruči, ali ih je večeras odlični Koljajić sprečio u tome. Osetio se i izostanak Uroševića, zbog povrede, u tom periodu igre.

Zaigrali su “Koloradovci” agresivnije i odlučnije u drugom poluvremenu i to im je na kraju donelo ubedljivu pobedu. Posle izjednačenja Petrovića u 20′, napadali su domaći kao osice igrače Olimpa i uspeli da ih iscrpe visokim presingom. Odlično se snašao Petrović u 32′ kada je iz ugla sa desne strane poslao loptu pod prečku Aleksića za rezultatski preokret. Nakon isključenja Jovanovića u 32′ i vođstva “cirkuzanata” od 3:1 u 34′, sa igračem više, gosti iz Vrnjačke Banje nisu imali snage za povratak u utakmicu. Do kraja smo videli i pogodak Martinovića za konačnih 4:1.

Recept za pobedu, prepisan od starijeg brata (prvog tima FK Metalac), koji je takođe u nedelju protiv Javora gubio 0:1, a na kraju slavio rezultatom 4:1.

Ekipa Metalac Kolorada je trenutno na prvom mestu sa 10 osvojenih bodova posle 4 odigrana kola. Naredni duel “cirkuzanti” igraju u Novoj Varoši protiv ekipe Zlatar 33.