Večeras u Milanovcu protiv Jedinstva – Omladinci nadomak najvišeg ranga!

Tri kola pre kraja Omladinske lige regiona Zapadne Srbije, omladinci Metalca ubedljivi su na liderskoj poziciji sa čak 70 bodova i večeras će na svom terenu od 19 sati, protiv Jedinstva Putevi pobedom moći definitivno da osiguraju ulazak u najviši rang za ove selekcije, Kvalitetnu ligu Srbije.

– Neophodna su nam sva tri boda da bismo mirno priveli kraju ovu sezonu i ostvarili plan na kome smo radili skoro dve godine, – rekao je kapiten Metalčevih omladinaca, Ilija Kovačević. – Imamo imperativ pobede protiv Jedinstva, time bi plasman među najbolje i matematički bio osiguran. Igrali smo ove sezone mnogo utakmica koje su bile prelomne za naš status, rešavali smo ih u svoju korist, pa verujem da će tako biti i sada. Međutim, Jedinstvo će se grčevito boriti za opstanak, ne smemo potceniti tu situaciju, svaki bod im je bitan i moraćemo da igramo najbolje što možemo do samog kraja.

Omladinci plavo-belih iz Gornjeg Milanovca za sobom polako ostavljaju najbolju sezonu u protekloj deceniji kada je pitanju regionalni rang. Nešto slično postigla je generacija Metalčevih omladinaca upravo pre deset godina. Sada su nadomak toga da se ponovo bore za bodove protiv najtalentovanijih nada Zvezde, Partizana, Čukaričkog, Voždovca, Novog Pazara, Vojvodine. Ekipu predvodi iskusni nekadašnji prvotimac Metalca i Takova, Bojan Gojak.