Posle sutrašnjih devedeset minuta…

Da je barem jedna lopta od dve, koliko ih je pogodilo stative Kolubare u ponedeljak na Metalčevoj areni, završila u mreži, milanovački prvoligaš verovatno bi daleko lakše disao dočekujući Mladost GAT, kao sledećeg konkurenta za opstanak.

Ovako, utakmica bez golova protiv Lazarevčana uslovila je plavo-bele da do nove sezone u istom društvu mogu isključivo preko dve pobede u preostala dva kola. Moraju najpre sutra na svom terenu da savladaju GAT, koji je s bodom više od Metalca takođe tik na granici ispadanja, a potom i najuspešniju ekipu plejauta, Dubočicu u gostima. Reklo bi se – najnezgodnija kombinacija u najnezgodnijem trenutku. Međutim, Metalac je klub koji zna kako iz takvog klinča da izaže kao zadovoljniji, jer su i u prošloj sezoni izdržali sličan pritisak u završnici i bili najefikasniji baš kada su ih svi bezmalo otpisali s liste učesnika ove lige.

– U ovom trenutku nam je potreban mir u glavama i apsolutni fokus igrača na svaki pojedinačni zadatak koji su dobili. Ne sme doći do popuštanja koncentracije ni u jednom momentu. Svaka reakcija mora biti u funkciji pobede, bez obzira da li se radi o prvom ili poslednjem minutu, – poručio je šef struke Milanovčana, Vladimir Otašević.

Metalčeva odbrana inače prima vrlo malo golova, dok je napad ove sezone u nekoj vrsti ekstremnih oscilacija. Ili su u periodu kada se čini da nikako ne mogu do mreže protivnika, ili u nizu kada postižu tri ili četiri gola po meču. Povratkom nekih suspendovanih i povređenih karika u tom lancu, otvara se mogućost da će posle prethodnog golgeterskog “posta”, ponovo uslediti faza dobrog učinka napadača.

– Niko u ovoj ligi nije superiorniji i bolji od nas, bez obzira na to šta kažu mesta na tabeli. To smo više puta dokazali i protiv izrazitih favorita iz gornjeg dela tabele. Mnoge okolnosti uticale su da ne uzmemo bodove kada je trebalo, kako bismo sada imali bolji plasman: povrede, suspenzije, ali i čudan razvoj događaja u međusobnim mečevima nekih drugih klubova. Izborićemo se sa svim tim i ovoga puta. Još se mi pitamo i niko nam ne može oduzeti ono što znamo i umemo na terenu, – zaključio je Otašević.

Milanovčani više nemaju šta da čekaju. Još se mogu osloniti na činjenicu da je i dalje sve u njihovim rukama, ali da za jedini zadovoljavajući rezultat – opstanak u Prvoj ligi, neće biti dovoljno da ostave samo srce na terenu, već i sve druge organe. Utakmica Metalac – Mladost GAT počinje u nedelju od 17 sati. Ulaz će biti besplatan za sve posetioce.