Sve su karte na stolu; Ali imamo li ipak neki adut u rukavu

Naredne dve utakmice, koje će Metalac igrati kod kuće, a naročito prva – u ponedeljak protiv Kolubare, presudne su za opstanak plavo-belih u Prvoj ligi Srbije. Neočekivana dva vezana poraza, od Slobode (1:2) i od Vršca (1:0), spustila su Milanovčane u crvenu zonu plejauta i samo pobedom nad Lazarevčanima mogu ponovo da zakorače u bezbednu luku. U klubu ovaj meč vide kao ispit “biti ili ne biti”.

– Još je sve u našim rukama, i mi ne smemo sada ispustiti tu priliku, – rekao je šef struke milanovačkog prvoligaša, Vladimir Otašević. – Oba kluba, s kojima ćemo igrati u naredna dva kola, Kolubara i GAT, imaju isti imperativ, a to je maksimalan broj bodova protiv direktne kokurencije, što znači da nas čekaju sigurno najteže i najvažnije utakmice u ovoj sezoni. U Vršcu smo mogli doći do preko potrebnog daha i malo rasterećenije dočekati Lazarevčane, ali smo ponovo kažnjeni za neke propuštene šanse. Meč je mogao otići u sasvim drugom pravcu, ali momcima ne zameram ništa, borili su se svim srcem u svakoj situaciji.

Biće ovo ne samo igra fudbalskog umeća, već i igra živaca, taktičkog nadmudrivanja i odluka koje moraju iznenaditi protivnika, što će biti vrlo teško, pošto se rivali već dovoljno dobro znaju.

– Sve su karte sada otvorene i nema mnogo tajni između klubova, dobro se poznajemo, igrali smo međusobno dve utakmice u prvenstvu, svako je imao dovoljno prilika da analizira onog drugog, manje-više se sve zna. Sada je samo pitanje da li neko ima još kojeg keca u rukavu. Kolubara je vrlo uporan, težak protivnik, ali mi smo spremili rešenja za nekoliko mogućih scenarija. Publici samo preostaje da dođe na meč i odgleda šta će se desiti. Od naših navijača očekujemo maksimalnu podršku, – poručio je Otašević.

Nakon Kolubare, Metalac dočekuje GAT, a zatim gostuje Dubočici. Kolubara i GAT imaju po 42. boda, Metalac 41. Meč u ponedeljak počinje od 19 sati. Ulaz je besplatan za dame i osnovce, a besplatne karte mogle su se dobiti i prethodnih dana uz bilo koju kupovinu u Metalac Marketu; ova ponuda važi i na dan utakmice do njenog početka.