SAOPŠTENJE ZA NAVIJAČE: Otkud Slobodina publika na zapadnoj tribini

Poštovani navijači našeg kluba,

Mnogi od vas su s pravom negativno reagovali na činjenicu da navijači Slobode iz Užica, na utakmici 33. kola u Milanovcu, nisu bili odvojeni na neku od susednih tribina, već su bili locirani na zapadu, neposredno pored naše publike, što je atmosferu dovodilo u više navrata na ivicu ozbiljnog incidenta. Međutim – ovim putem vas obaveštavamo – u vezi sa pozicioniranjem gostujućih navijača poslednju reč ne daje Metalac, već to određuje MUP u zavisnosti od njihovih bezbednosnih procena i informacija. Upoznaćemo vas i sa još nekim činjenicama:

1. Zvanični dopis iz FK Slobode smo dobili i u njemu je jasno naznačeno da organizovanog dolaska njihovih navijača neće ni biti;
2. Bez obzira na to, obezbedili smo dodatne redare ukoliko se bilo šta po tom pitanju promeni, pa da imamo opciju otvaranja istoka;
3. Na sam dan utakmice smo saznali da se za Milanovac sprema jedan autobus navijača iz Užica.
4. Odmah smo pozvali MUP, rečeno nam je da oni imaju istu informaciju, ali da su to obični simpatizeri kluba, da ih ima samo 15 sa prosekom godina od 50.
5. Ponudili smo ponovo otvaranje istoka, pošto smo ionako već preventivno obezbedili redare za taj sektor stadiona.
6. Rečeno nam je da za tim nema potrebe, da će ih policija smestiti na zapadu;
7. Molili smo potom da barem budu u poslednjem sektoru zapada, a ne iza njihove klupe. Dopremili smo i fluorescentnu traku da dodatno obeležimo i izdvojimo taj prostor.

Imajući u vidu iskustva sa ove utakmice, verujemo da će MUP ubuduće donositi drugačije odluke, u najboljem interesu svih navijača koji dođu na našu arenu. Vidimo se u ponedeljak, NAPRED METALAC!

Sportsko-tehnički direktor FK Metalac,
Ivan Vuksanović