Čestitke Slobodi, ali i brojne sumnje u regularnost takmičenja

U poslednjim trenucima meča Metalac je na svom terenu izgubio meč protiv Slobode (1:2) i sa drugog pao na treće mesto plejaut grupe. To je za plavo-bele i dalje sigurna zona opstanka, ali, imajući u vidu vrlo male bodovne razlike između glavnih konkurenata u trci za još jednu prvoligašku sezonu, kao i raspored mečeva koji im slede, daleko su od bezbrižne situacije.

Zahvaljujući pogotku mladog rezerviste Brajana Ouande i čuvaru mreže Premoviću, koji je branio sve što je bilo moguće odbraniti, bili su nadomak osvajanja izuzetno dragocenog boda, ali je gol Raškovića u nadoknadi vremena to osujetio. Metalac se čitavu utakmicu, sa bezmalo desetkovanom postavom i iznuđenim modifikacijama u konceptu igre, trudio na sve načine da izdrži nalete izuzetno motivisanih Užičana, koji su ipak na kraju s pravom slavili.

– Čestitamo Slobodi na fer odigranoj utakmici, časnoj borbi i zasluženoj pobedi, a sudijama na zaista vrhunskom suđenju, – izjavio je sportsko tehnički direktor Metalca, Ivan Vuksanović. – Imali smo mnogo kadrovskih problema, a naspram sebe protivnika sa ogromnim samopouzdanjem. U našim redovima nedostajali su igrači koji nose stabilnu igru tima, što zbog težih povreda, što zbog kartona, poput kapitena Mijailovića, golgetera Arambašića, preiskusnog Mirića. Ne tražimo opravdanje u tome, ali činjenice su činjenice. Teško sada jeste, ali na muci se poznaju junaci i borićemo se svim snagama dalje.

U klubu, međutim, žele da skrenu pažnju i na određene negativne pojave, koje se, kako već duže vreme smatraju, ponavljaju na štetu fer i ravnopravne fudbalske atmosfere u ligi, na šta su već javno ukazivali pre nekoliko sedmica.

– Nećemo odustati da na to ukazujemo, – dodao je Vuksanović. – Naime, na dan odigravanja utakmice, generalni sponzor lige, MocartBet kladionice, ponovo su sklonile iz ponude mečeve plejauta, tačnije u ponudi je ostala samo utakmica u Milanovcu. Sklonjeni su parovi Vršac – Novi Sad i naravno Dubočica – Mladost GAT. U šta se sumnjalo u Leskovcu i Vršcu? Imamo konkretna pitanja za čelnike Zajednice Super i Prve lige, kao i čelnike Saveza. Koliko do sada imate prijava iz Uefe na utakmice Prve lige Srbije? Šta je s tim prijavama? Kada ćete da reagujete i zašto utakmice, osim Metalčevih, nisu u kladioničarskim ponudama? Shvatate li kolika se ljaga nanosi državi, Savezu, Mocartu? Plaši li se Savez ozbiljnijih sankcija od Uefe pred Evropsko prvenstvo? Mišljenja smo da Uefa radi u tri smene zbog MocartBet Prve lige Srbije. Šta kažu vaši delegati, koji su bili na utakmicama za koje ste dobili prijave? Ljudi, shvatite dok ne bude kasno, sve se prati, sve se zna. Takođe, pitamo direktno Slobodu iz Užica, kao pošten klub: zašto javno ne izgovorite sve ono što nama govorite ispred svlačionice u vezi sa neregularnostima? Mi se nećemo predati, niti ćutati, – poručio je Vuksanović.

Metalcu su do kraja prvenstva ostala još četiri meča: protiv Vršca, Kolubare, Mladosti GAT i Dubočice.