Na Ubu jurimo ka pobedničkom trilingu

Metalac je nadomak miniserije izuzetno važnih pobeda ako, posle Slobode i Inđije, ubeleži sutra treću. Dočekuje ih petoplasirano Jedinstvo na Ubu.

Milanovčani žele iz svake utakmice da izvuku pozitivan skor kako bi do kraja osnovnog dela prvenstva bili u igri za plejof, ali nova prepreka u gostima je nešto posebno. Naime, Ubljani imaju skoro neverovatan učinak kada igraju kod kuće – nisu izgubili na svom terenu još od avgusta prošle godine, kada ih je u trećem kolu savladao OFK-a sa 0:3.

– Ne obaziremo se previše na takve podatke, tačno je da Jedinstvo igra izuzetno samouvereno kod kuće, ali za sve postoji rešenje, – rekao je šef struke Vladimir Otašević. – Mi smo pokazali da imamo ključ za protivnike iz gornjeg dela tabele i da sa gostovanja znamo kako da donesemo bodove. Uspon forme i rezultata Metalca u ovom trenutku nije slučajan, ali da će biti tesno do kraja u odnosu na ono što smo zacrtali, biće.

Posle dužeg vremena, proradili su i strelci u Metalcu – Žakula, Abah, Ilić. Kako kažu u klubu, ne bi imali ništa protiv da oni na Ubu ponove učinak, ali ističu da u ofanzivnim fazama efektnu realizaciju očekuju od svakog, posebno od Arambašića, Mirića, Mijailovića, Bulatovića, Aleksića.

– Jedinstvo je ekipa za veliki respekt; od početka imaju vrlo jasnu ideju kako treba da igraju na bilo kom delu terena, što će od nas zahtevati maksimalan fokus do poslednjeg minuta u svim linijama. Kao i svaka ekipa, imaju mane, koje ćemo se truditi da iskoristimo. Posle izuzetno teške utakmice u Inđiji, pre svega psihološki, još više smo se učvrstili u veri da radimo pravu stvar. Ta pobeda, kao i preokret protiv Slobode, došli su pravom trenutku da momci shvate koliko zaista mogu i na Ubu ćemo definitivno ići da ponovimo uspeh, – poručio je Otašević.

Metalac za sutrašnji meč neće moći da računa jedino na Bačkulju, koji je protiv Inđije zaradio crveni karton. Meč počinje u 15 sati. Utakmicu uživo možete pratiti ispod.