U Inđiji se mala mreža još trese

Upisao je Metalac prvu pobedu u gostima posle prvenstvene pauze, i to protiv trećeplasirane Inđije, rezultatom 0:1 u subotu. Prethodno su savladali Slobodu u Milanovcu (2:1) i sa ovih šest brzih bodova ostavili sebi odškrinuta vrata ka plejofu.

Utakmica u Inđiji naoko nije bila atraktivna; obeležili su je brojni zastoji, poziciona igra, nemali broj isprekidanih pasova na obe strane, lopta je prečesto bila van terena… Ali na tako nešto izgleda da su se odlučila oba trenera, znajući da će jedna šansa ili jedna greška odlučiti pobednika. U ključnom trenutku hrabriji je bio Metalac i u 78. minutu prelomio meč u svoju korist sjajnim pogotkom plavo-bele desetke, Stefana Ilića.

– Igrali smo, kako se obično kaže, na rezultat, ne toliko da prikažemo igru radi igre, jer nama su sada samo bodovi bitni, – rekao je Ilić. – Ali to nije slučajno, jer pobede su nam izmicale iz ruku kada smo igrali fantastično, kad smo prikazivali mnogo toga na terenu i za sebe i za publiku, a semafor je na kraju pokazivao nešto što se nikom nije baš dopadalo. Sada smo u periodu kada nam se sve te dobre partije isplaćuju, pa i kada smo mi ti koji igraju tvrdo i čekaju svoj momenat. Bitno je da znamo šta radimo i kako da dođemo do cilja, sve ostalo je u drugom planu.

Do početka plejof i plejaut faze ostala su još četiri kola. Prostora za kalkulacije i popravne ispite više praktično nema – Metalac mora da ide na pobedu u svakom.

– Nije još mnogo ostalo do raspleta ko će u koju fazu završnice, ali mislim da mi imamo dovoljno razloga za realnu nadu u plejof. Neće biti nimalo jednostavno, moramo da rešavamo jednu utakmicu za drugom, protivnici takođe imaju svoje ciljeve i od njih mnogo zavisi, ali ne opterećuje nas to previše. Idemo meč po meč. U ligi nema ekipe koju ne možemo da savladamo, to smo već dokazali, samo je bitno da ostanemo svoji i da ne odstupamo od onoga što zacrtamo posle analize protivnika, – zaključio je Ilić.

Metalac ponovo ide u goste. Dočekaće ih Jednistvo na Ubu. Prvi meč ove sezone odigrali su bez golova.