Tomović, Jordanov i Popović ne sumnjaju u ambicije za nastavak sezone

Još od dolaska iskusnog Marka Mirića krajem decembra, fudbalska javnost dugo se pitala koji će biti sledeći potez Metalca na polju zanavljanja i pojačanja konkurencije u timu za drugi deo sezone.

Onda smo u jednom danu ozvaničili dolazak trojice. Plavobeli dres preuzeli su Vladimir Tomović, Aleksa Jordanov i Đorđe Popović. Radi se o vrlo mladim igračima iz razvojnih klubova. Dvadesetogodišnji Tomović stigao je na pozajmicu iz kragujevačkog Radničkog, čime su plavo-beli dobili još jednog štopera. Godinu dana stariji Jordanov prešao je u Milanovac iz dobanovačke Budućnosti i pojačaće golmanski roster. Devetnaestogodišnji Popović, Beograđanin koji se praktično vraća u Metalac posle pozajmice čačanskom Poletu, proširiće treneru Otaševiću izbor u veznom redu.

– Jasno mi je šta Metalac želi da postigne i mislim da smo svi sada na pravom putu da nastavimo tamo gde se stalo pred pauzu, da se penjemo na tabeli ka plejofu, – rekao je Tomović. – Stručni štab, koji me je dočekao, tačno je onakav kakav sam i mislio, mlad, odlučan, vezan izuzetno za klub i za Milanovac, kao Kragujevčanin bilo mi je lako da se uklopim odmah.

– Ne sećam se da mi je neko ikada rekao nešto loše o ovom klubu i to je pola posla kada se pregovara i odlučuje o daljoj karijeri, – istakao je Jordanov. – Već smo ušli u trenažni proces sa ekipom i tu nema nikakvih problema. Biće vrlo zanimljivo do kraja prvenstva, Metalac može mnogo više nego što se pretpostavlja, ali o tom potom.

– Ne krijemo da smo svi odmah dobili prave i jasne instrukcije, zašto smo ovde i šta se od nas očekuje, – dodao je Popović. – Ja sam navikao na atmosferu u Metalcu, igrao sam u omladincima, i sada samo idem stepenik više. Ti ciljevi su jasni, moramo biti spremni da uzmemo svaki mogući bod, već prva utakmica, protiv Smedereva, označena je kao prioritet prioriteta.

Šef struke, Vladimir Otašević, već sutra će imati mogućnost da novi trojac testira i uposli kako je planirao u četvrtoj Metalčevoj pripremnoj utakmici. Dočekujmo čačanski Borac u 13 sati na pomoćnom terenu sa veštačkom travom.