Počeli smo pripreme; Šta je Otašević rekao ekipi

U petak je Metalac okupio celokupni tim, stručni štab i predstavnike Uprave na prozivci kojom su počeli pripreme za drugi deo sezone.

Predsednik Rajko Nešković i sportski direktor Ivan Vuksanović jasno su predočili prvotimcima da će, uz maksimalnu podršku i resurse koje klub može da ponudi, očekivati od ekipe da nastavi s dobrim partijama iz poslednjih osam kola prvog dela prvenstva, zahvaljujući kojima su, posle duge rezultatske krize, počeli da se primiču sredini tabele. Ali teži deo tek predstoji, pogotovo ako se ima u vidu da Milanovčani čvrsto veruju i u ulazak u plejof zonu. U toj misiji predvodiće ih Vladimir Otašević, šef struke koji je preuzeo Metalac krajem oktobra.

– Od starta smo doneli pravilnik vrednosti, koje želimo da gajimo i poštujemo, – podsetio je Otašević prvotimce na prozivci. – Uspešna realizacija novih taktičkih planova, uz konstantan rad, došla je samo kao posledica toga. Timsko zalaganje i standardi koje smo postavili su na prvom mestu, što je dovelo i do toga da osamnaest igrača igra konstantno. Mnogo je bitno da imamo raznovrsnu rotaciju i da svi budu uključeni u ostvarenje ciljeva.

Metalac je za sada u svoje redove doveo iskusnog napadača Marka Mirića, pregovaraju i dalje za još jednog levog beka i veznog igrača. Klub su napustili Mina Esteban, Melvin Kolašinac i Svetislav Milošević. Sve to govori u prilog onome što su ranije najavili, da drastičnijih promena neće biti i da tim, koji se praktično digao iz pepela, ostaje na okupu.

– Čim se podižu standardi i zahtevi, pritisak je veći. To je normalno. Novi igrači ne dolaze samo da bi nas pojačali, već prvenstveno da bi ušli u sistem koji gradimo. Ne može svako da dođe ovde. Samo oni koji imaju da donesu ljudski, karakterni kvalitet na prvom mestu, pa tek onda igrački, imaju mesta kod nas, – poručio je Otašević igračima i napomenuo:

– Ako neko ima bilo kakav problem, rešavamo ga prvo ovde, u svlačionici. Ako tu ne može, uključiće se ljudi iz Uprave. Ne sme ništa od negativnosti da preostane za teren. Kada izađemo na stadion, tu moramo biti svi kao jedan, maksimalno skoncentrisani samo na fudbaski rad i napredovanje.

Otašević nije propustio priliku da izvesti igrače o razgovoru sa Upravom, ali i da ih podseti kako da se psihološki i motivaciono postave od prvog dana novog okupljanja:

– Zajednički možemo sve. Pojedinac je bitan, ali samo ako je u funkciji tima. Tako dobijaju svi, i taj pojedinac i tim. To ste i pokazali u periodu kada smo morali da izlazimo iz krize, jasno sam u svom izveštaju Upravi rekao da je rezultatski povratak proizvod ogromnog zalaganja svakog od vas. Međutim, mala je razlika između prepotentnosti i samopouzdanja. Da bismo nastavli sa uspešnim igrama, moramo biti čvrsto na zemlji, empatični međusobno, posebno kada dođu teški trenuci, a biće ih, samo jedni druge možemo izvući iz toga i povući napred.

Metalac celokupne pripreme sprovodi u Milanovcu. Kontrolne utakmice imaće sa OFK Beogradom 30. januara u Beogradu; 3. februara u Ivanjici protiv Javora; zatim sa Trajalom 7. i Borcem 11. februara. Što se tiče generalne probe, prvobitno planirane za 17. februar sa Grafičarem, zbog promene datuma povratka Beograđana sa priprema u prestonicu, Metalac će poslednju utakmmicu pred prvenstvo tog dana odigrati sa Takovom.