Vuksanović: Napravljen je plan za doselekciju ekipe

Prolazak praznika ponovo u Metalcu fokusira pažnju svih u klubu na to s kakvim kapacitetom ekipa dočekuje početak drugog dela sezone. Dosadašnja pauza, međutim, samo je prividno rasteretila direktorski i upravni sektor kluba, jer doselekcija tima u prelaznom roku i razmišljanja o tome predstavljaju posao koji ne bira vreme. Rukovodstvo Metalca ima razloga za zadovoljstvo kada pogleda učinak u osam poslednjih utakmica, od kako ekipu vodi Vladimir Otašević, ali ističu da su dodatne promene neophodne kako bi se osigurao napredak.

– Otašević je obavio temeljnu analizu tog perioda i izuzetno je zadovoljan koliko su igrači pružili, – rekao je sportski direktor Metalca, Ivan Vuksanović. – Upravo na bazi te analize napravljen je plan o doselekciji ekipe. Već je poznato da smo dobili još jednog iskusnog špica, stigao je Marko Mirić, koji bi trebalo koncepcijski odlično da se uklopi. Namera nam je da dovedemo još jednog igrača za poziciju levog beka i jednog veznog. Klub su, za sada, napustili Svetislav Milošević, Melvin Kolašinac i Mina Esteban. Odlazaka će biti još.

Igrači Metalca već su dobili uvodni program od kondicionog trenera Đorđa Vlajkovića i krenuli su s njegovom primenom još 4. januara, dok su testovi zakazani za predstojeći petak i subotu. Prvi trening obaviće 15. januara. Kako napominju u klubu, ideja je ovog puta da cele pripreme obave na svojim terenima u Milanovcu, uz nadu da će ih vremenske prilike za to poslužiti.

Metalac će prvu pripremnu utakmicu odigrati protiv OFK Beograda 30. januara u Beogradu. Trećeg februara sledi im u Ivanjici duel sa Javorom; zatim sa Takovom 7. i Borcem 11. februara. Generalnu probu za početak drugog dela sezone plavo-beli će imati u Beogradu s Grafičarem 17. februara.

– Što se drugog dela sezone tiče, idemo strpljivo od utakmice do utakmice, ali ne krijemo da je za nas prvo kolo nastavka nešto kao finale Lige šampiona. Cilj je prvo da dobijemo Smederevo, a potom i svaki naredni meč, uvek ćemo ići na pobedu. Niko nam ne može uzeti nadu dok postoji šansa za uspeh. Iako možemo ravnopravno sa svima, bilo kod kuće ili u gostima, priželjkujemo da nam se teren u Milanovcu oporavi, pošto nam je pogoršana podloga uzela dve pobede na dva poslednja domaćinstva. Veoma hrabri interakcija igrača i stručnog štaba. Otašević je organizovan, vredan i željan uspeha. Samopouzdanje s kojim su momci igrali dok je on na klupi oslikavalo se kroz dominaciju u svim mogućim uslovima i neuslovima, kod nas i na strani. Sve to u ovom periodu moramo podići za stepenicu gore, na svim poljima. U tu avanturu smo već krenuli, – poručio je Vuksanović uoči početka priprema u FK Metalac.