Jovičić: Ne prezamo ni od koga, ima i OFK-a svoje mane

Može li Metalac da naruši gotovo savršenu sliku učinka OFK Beograda u dosadašnjem toku sezone pokazaće se danas od 13 sati kraj Despotovice. I letimičan pogled na sam vrh tabele, odakle Beograđani suvereno posmatraju sve ostale, sa čak 14 bodova više od drugoplasiranog, ukazuje na to da ekipa s Karaburme nosi epitet favorita, bez obzira ko joj izlazi na megdan. Nisu izgubili nijednom od početka prvenstva, dok su nerešeno odigrali samo tri puta.

Milanovčani, s druge strane, tek su u 15. kolu uhvatili željeni ritam i dobre igre počeli da krunišu golovima, što im je donelo 4 brza boda iz dva vezana gostovanja. Tim je u usponu forme, puni su samopouzdanja; došli su najzad do dobitne kombinacije u dinamici trener – igrači i žele da nastave pozitivan niz. Na pitanje da li je povoljna okolnost po taj cilj što baš sada moraju da se suoče sa ubedljivim liderom, odgvorio je Metalčev standardni defanzivac, Nemanja Jovičić:

– To je odlična okolnost. Došli smo do svoje igre i želimo što pre da se odmerimo s najboljim; da pokažemo koliko ta razlika, koja nas trenutno deli na tabeli, i nije baš realna u smislu razlike u kvalitetu. Ne prezamo ni od koga, bez obzira što izuzetno cenimo sve što OFK-a postiže ove sezone. Ali imaju i oni svoje mane. Što bi šef rekao: “Nisu oni Bajern.” Imaćemo našu vernu publiku iza sebe, ofanziva nam je proradila, sklopili smo slagalicu što se tiče svih linija na terenu i ulazimo u ovaj meč da napravimo još jedan korak više, – poručio je Jovičić.

Šef struke plavo-belih, Vladimir Otašević, ističe da za Metalac nema posebnih utakmica i da svaku pripremaju podjednako temeljno.

– Rezultati OFK Beograda pokazuju njihovu nesumnjivu dominaciju. Međutim, mi na analizi i rešenjima za tu igru radimo cele sedmice i momci sjajno reaguju na sve što smo počeli da gradimo kako bismo vratili Metalac u konkurenciju za gornji deo tabele, i to nema veze samo sa OFK-om, već posmatramo širu celinu onoga što nas čeka. Nije vreme za velike izjave, sve što priželjkujemo treba i zaslužiti na terenu, rezultati dolaze kako posledica timskog rada, – poručio je tehniko Metalca.

Ni posle ovog kola nećemo imati lake zadatke. Najpre dočekujemo Mačvu, u sledećem kolu gostujemo drugoplasiranom Tekstilcu, a nakon toga dočekujemo Kolubaru.