Otašević: Da mi diktiramo igru; Verujem u momke, vreme će pokazati zašto

U klubu su zadovoljni bodom iz više nego zahtevnog gostovanja Grafičaru (1:1), iako su momci mogli do sva tri, baš kao i domaćini, ali su oba tima i u propuštenim stopostotnim prilikama – ljubičasti iz penala, a plavo-beli jedan na jedan s golmanom u zaustavnom vremenu – praktično odigrali nerešeno, pa je podela plena ipak bila najrealnija.

Dugo su Milanovčani čekali pobedu, ali i sam gol u mreži protivnika, sve dok nisu u prošlom kolu, takođe u gostima, savladali Novi Sad 1921 (0:1). Sada, s remijem iz Beograda, imaju brza četiri boda iz dva vezana gostovanja, i mogu s pravom reći da su pronašli put iz golgeterske apstinencije koja je trajala sedam kola. Taj put ih vodi sa začelja u sredinu tabele, ali neće biti nimalo prohodan i lak. Itekako, međutim, obećava što su, ponajviše zahvaljujući treneru Otaševiću, trećim šefom struke ove sezone, prestali da stagniraju, pa inače solidna igra više nije jalova kada je reč o realizaciji.

– Protiv Grafičara smo poveli, što je za nas jako važan momenat, jer hoćemo da diktiramo uslove igre od početka, da damo taj gol na vreme i uđemo u nastavak samouvereniji, da idemo na povećanje vođstva. Protivnik je bio odličan, nije to dozvolio, ali nismo ni mi njima dopustili preokret, iako su imali priliku s bele tačke. Štaviše, bili smo ekipa koja je znala šta hoće do samog kraja, mogli smo da uzmemo ceo plen, ali Mina je pogodio stativu. To se događa, on je mlad, agilan, perspektivan, pitanje je samo kada će sličnu loptu upotrebiti kako treba i ja uopšte ne sumnjam da će svako od momaka zablistati u nekom trenutku. Verujem u ceo ovaj tim, vreme će pokazati zašto, jer zaista rade odlično i do maksimuma su posvećeni nameri da što pre izađemo iz ove situacije, – izjavio je Otašević.

Metalac se vraća pred svoju publiku u subotu, kada će od 13 sati odmeriti snage sa ubedljivim liderom tabele OFK Beogradom.