Mijailović: Sada mora najviše da se radi!

Metalac je u ponedeljak konačno prekinuo niz bez osvajanja sva tri boda, koji je trajao još od petog kola. Što je podjednako važno, okončali su gotovo isto toliko dug period bez postignutog gola; i možda najvažnije – prvi put ove sezone slavili u gostima. Pobedom nad Novim Sadom 1921 od 0:1, atraktivnim pogotkom Arambašića, plavo-beli iz grada pod Rudnikom uhvatili su “zadnji voz” da u prvom delu prvenstva ostave sebi otvorena vrata za izlazak iz društva sa začelja pre zimske pauze. Prikazali su igru kakva ih je krasila tokom skoro svih prethodnih mečeva, bili konkretniji, agilniji, imali veći posed lopte, sigurni u defanzivi, ali ovoga puta, za razliku od ranije, odlučniji u završnici napada. Za kapitena Bojana Mijailovića, meč “na pivari” vrlo lako može da se ispostavi kao prekretnica koju su dugo spremali i čekali, ali ne krije dozu opreza.

– Prolazimo ove sezone zaista kroz velike turbulencije, promene sistema igre, načina rada na treninzima, tražimo dobitnu formulu za ovaj sastav ekipe u hodu; promenili smo dva trenera u kratkom periodu i sada, sa trećim šefom struke, mislim da smo pronašli dobitnu kombinaciju, – ocenio je Mijailović. – U Čelarevu smo prikazali ono što inače prikazujemo, jer nas, osim možda Inđije, niko nije nadigrao, samo smo uneli određene korekcije i više istrajnosti u napadu, i rezultat je došao. Nekima će se možda učiniti da je 0:1 u gostima običan i ne tako epohalan rezultat, ali za nas, u ovakvom trenutku i posle svega, to je izuzetno važan momenat. Samopouzdanje u celom timu konačno je na nivou na kom opravdano treba da bude, psihološki smo rasterećeniji, mnogo bolje vidimo šta u stvari trener Otašević traži od nas. Međutim, ništa još nije zapečaćeno. Ovo može biti potpuno novi početak, ali ne treba se previše opuštati; tek sada moramo da radimo punom parom, da polako zaboravljamo tu utakmicu i okrenemo se sledećim protivnicima, jer nama će biti potrebno još mnogo ovakvih pobeda da bismo anulirali prethodnu krizu.

Milanovačkom prvoligašu ponovo sledi gostovanje. U šesnaestom kolu dočekaće ih Grafičar, koji se takođe vraća u prepoznatljivu formu i sigurno ne želi da se previše zadržava u plejaut zoni dok prvensveni sat polako otkucava. Utakmica je zakazana za nedelju od 13 sati.