Arambašić: Protiv Grafičara možemo i bolje nego u Čelarevu

Koliko Metalcu malo nedostaje da rešava utakmice u svoju korist, pokazao je meč prošlog kola, kada su periode dominacije u igri najzad uspeli da krunišu golom, koji se ispostavio kao dovoljan za sva tri boda protiv Novog Sada 1921 u Čelarevu. Nedelja nam donosi novo gostovanje, ali protivniku naspram koga će morati da se pruži i više ako je cilj da se potvrdi i ponovi prvi ovosezonski trijumf van domaćeg terena. A svakako – jeste.

Grafičar je ekipa koja takođe boravi u donjem delu tabele mnogo duže nego što je navikla. Posle niza poraza i remija, trgnuli su se takođe u prošlom kolu, i to furioznom pobedom nad Užičanima 5:1. Poput Metalca, ne žele da taj trijumf ostane usamljen slučaj, a prednost domaćeg terena u tome može samo da im pomogne. Strelac gola za Metalac protiv Novog Sada, Savo Arambašić, kaže da su plavo-beli s trenerom Otaševićem sve bliži da reše nedostatak efikasnosti u završnici i da će do susreta iza Marakane imati više rešenja spremnih za Grafičar.

– Smatram da u Beogradu možemo bolje da odigramo nego u prethodnom meču, jer smo iz tranzicionih faza protiv Novog Sada imali zaista mogućnosti da postignemo još golova. Radimo na tome da iz utakmice u utakmicu budemo bolji u svakom segmentu, pa i u tom, što obećava da ćemo protiv Grafičara dati i više nego u prošlom kolu. Oni su jedna od najozbiljnijih ekipa u Srbiji kada je u pitanju rad sa najtalentovanijim fudbalerima, usotalom tamo su deca Zvezde. Svi su željni dokazivanja, posebno kod kuće, navikli su na taj teren, tu su i odrasli. Gaje specifičan fudbal niz godina, a dugo je s njima isti trener, tako da će biti vrlo zahtevno. Međutim, kod nas nema mnogo dileme, hoćemo da uspeh protiv Novog Sada pretvorimo u seriju dobrih rezultata, pobeda u Beogradu nam je glavni zadatak, – ocenio je Arambašić.

U napadačke redove Metalca polako se vraća Abah Abel, iako je još u fazi oporavka od povrede, dok Aleksić i dalje mora da miruje. Ostatak rostera je spreman. Utakmica Grafičar – Metalac u nedelju počinje od 13 sati.