Obradović: Zaslužena pobeda, ali mora mnogo da se radi do maksimuma ove ekipe

U dva poluvremena – dva Metalca. Prvi trijumf milanovačkih plavo-belih u ovoj sezoni trebalo bi da im donese preko potrebno rasterećenje i trasira pravac ka željenom cilju, a to je, za početak, izlazak iz donje polovine tabele. Savladan je u nedelju Radnički iz Sremske Mitrovice golom Arambašića u poslednjim minutima meča, iako su celo drugo poluvreme držali protivnika na njegovoj polovini. Bio je to ujedno i uspešan debi novog tehnika, Miloša Obradovića, pred milanovačkom publikom.

– Imajući u vidu da sa ovom ekipom mora još poprilično da se radi kako bi dosegla maksimum i realizovala svoje potencijale, zadovoljan sam reakcijama na određene promene u ovako kratkom roku, – rekao je Obradović. – Međutim, imam utisak da igraju s prevelikim unutrašnjim pritiskom na domaćem terenu. Možda postoje i neki drugi razlozi, videćemo. Uglavnom, ta tenzija koju nose, od čega god da ona dolazi, apsolutno je nepotrebna, iracionalna. Moraće da je zaborave i počnu slobodno da igraju fudbal. Pokazali su u Lazarevcu da to itekako mogu, takav pristup bi trebalo da imaju i u Milanovcu.

Iskusni Mitrovčani su izgleda dobro sproveli analizu domaćina. Moglo je doći do sasvim drugačijeg raspleta da je Metalac ostao u grču prvog poluvremena.

– Radnički je izlazio visoko od samog početka, odmah su nas naterali na neke greške koje kao da su psihološki zaključale ekipu. Nismo mogli nikako da povežemo tranziciju, da izađemo iza njihovih linija i uđemo u otvorene šanse. Tek kada smo odregovali na to u pauzi, momci su počeli da igraju kako smo planirali za celu ovu utakmicu. Brzo su stvari došle na svoje, preuzeli smo dominantnu ulogu i protivnik je morao da se povuče, što je na samom kraju i dovelo do pobede. To nije dovoljno, ja želim i radim na tome da više napadamo, da igramo rasterećenije, da što više igrača dolazi do završnice. S druge strane, prvi pomaci se vide, oni su zaslužili u potpunosti ovaj trijumf, – poručio je Obradović.

Sledeći izazov za naš tim je već u subotu, u Smederevu od 16.30h.