Subota je dan odluke na našoj areni

Tvrde, taktički zahtevne, s malo golova i neizvesne bile su utakmice Metalca i Loznice ove sezone. Videli smo samo tri pogotka, jedan u pobedi gostiju u Milanovcu krajem avgusta prošle godine i dva na remiju pored Jadra početkom marta. Plavobele ne motiviše samo želja za revanšom na svom terenu, već i nešto mnogo važnije – konačno rešavanje opstanka u ligi. Ne bi sigurno imali ništa protiv pobede, ali ni nerešenom rezultatu u zube neće gledati, pošto ih i bod ostavlja u prvoligaškom društvu kolo pre kraja.

– Metalac je ove sezone prošao zaista kroz mnoge faze, izazove i promene, – ocenio je kapiten tima, čuvar mreže, Nikola Mirković. – Na vreme smo se ipak stabilizovali, fokusirali na jasan cilj, s planom kako da ga postignemo. Šest utakmica zaredom nismo izgubili u finišu prvenstva, zaslužili smo mesto u ovoj ligi za iduću sezonu i po mnogim drugim parametrima. Nikad nisam, kao pred ovaj meč, osećao da toliko dišemo kao jedan i da će konci biti u našim rukama ako odigramo svim srcem, ali pametno i mirne glave. Ovo je utakmica koja ima posebnu težinu, ogroman značaj za ceo klub i specifičnog protivnika istovremeno. Čini mi se da je sve do sad bio “trening” u odnosu na to koliko ozbiljno moramo pristupiti onome što nas ovoga puta čeka.

Meč izaziva veliko interesovanje ne samo u gradu pod Rudnikom, već i u celoj sportskoj javnosti Zapadne Srbije. U upravi Milanovčana svesni su da nema sumnje u to da Loznica dolazi na arenu kraj Despotovice po pobedu, i da će jedino brojke na semaforu, kad sudija odsvira kraj, biti merodavne za status oba kluba u Prvoj ligi.

– Svi govore da država nije pravila onakav stadion da bi Loznica igrala tek Srpsku ligu. Otvorili smo četvore oči. Pritisak je veliki, verujemo da će sve biti pošteno. Utisak mi je da sudijska organizacija radi dobar posao, da je suđenje sve bolje kada posmatramo čitavo takmičenje. Nadamo se da će tako biti i sada, ali smo obazrivi, veoma obazrivi, – naglasio je pred Metalčev meč sezone, sportski direktor Ivan Vuksanović.

Meč počinje u 19 sati, Ulaz besplatan za dame i osnovce.