Pobede su sada imperativ

Milanovački prvoligaš trebalo je u 21. kolu 2. marta da gostuje Loznici, ali je utakmica odložena zbog nepovoljnih vremenskih uslova, pa drugi meč prolećnog dela prvenstva igraju ponovo na svom terenu, danas protiv Rada. Na pitanje da li je to poremetilo planirane aktivnosti u taboru plavobelih u veoma bitnoj fazi takmičenja za njih, šef struke Vladica Petrović je rekao:

– Nije nas poremetilo u programu trenažnog procesa, samo što sada ulazimo u još teži program zvaničnih nastupa, pošto nam taj duel s Loznicom sledi već tri dana posle Rada. Ovo može eventualno da iscrpi ekipu za kasnije, ali nama su baš te dve utakmice ključne, tako da smo svakako unapred bili spremni da se baš u ovom periodu fizički i psihološki najviše damo.

Podsetimo, Metalac je u premijeri nakon zimske pauze remizirao kraj Despotovice 1:1 s Mačvom. Može se reći da su nesrećno ispustili gotovo izvesna tri boda jer su najpre svoje vođstvo anulirali autogolom, a zatim propustili da ponovo povedu iz penala. Petrović kaže da je žal zbog takvog raspleta uveliko iza njih, i da su svi igrači uoči susreta s Radom svesni svojih kvaliteta, koji mora jednom da se pokaže kroz krajnji rezultat. Veruje da će se to desiti upravo protiv Beograđana, iako se i njima žuri da neutrališu loš start prolećne trke.

– Rad se mnogo pojačao u prelaznom roku. Doveo je dosta iskusnih igrača, poznatih, superligaških imena. I pored toga, nisu počeli dobro, pa će sigurno hteti što pre da opravdaju takve promene i protiv nas isprave greške iz dva prethodna poraza. Vidi se iz toga da nije floskula reći da nas čeka zaista teška utakmica. Ali mi smo spremni da odgovorimo izazovu; mislim da osim pobede za nas ništa drugo ne dolazi u obzir, – poručio je tehniko Metalca.

Utakmica počinje u 14h. Ulaznice su 300 dinara, za dame i osnovce besplatno.