U kampu 27 prvotimaca, zakazane i 4 kontrolne utakmice

Milanovački prvoligaš juče je otputovao u Ulcinj, gde će nastaviti pripreme za prolećni deo sezone. U kampu je 27 igrača sa kompletnim stručnim štabom. U grad pod Rudnikom vraćaju se 10. februara, ili nešto kasnije ukoliko se ispostavi da u Šumadiji tada ne budu povoljne vremenske prilike za intenzivan rad na otvorenom. Prema rečima sportsko-tehničkog direktora Metalca, Ivana Vuksanovića, na ove pripreme otišao je kompletan tim koji će ući u prvenstvo, što nije bio slučaj na pripremama pred početak sezone.

– Na vreme smo popunili pozicije gde smo bili slabiji; radi se o levom krilnom napadaču, desnom beku, levom štoperu i ojačanju u veznom redu, – rekao je Vuksanović. – Uz sve to, vrlo bitni igrači, Milinković, Furtula i Škorić su sasvim zdravi i oporavljeni. Na njih nismo mogli da računamo u punom kapacitetu tokom celog prethodnog dela prvenstva zbog povreda. Sada stručni štab raspolaže sa po dva igrača koji imaju različite, ali komplementarne karakteristike, za svaku poziciju. Apsolutno sam siguran da je ovaj sastav jedan od najjačih u ligi.

Metalac je u Ulcinj otišao bez Andrije Ratkovića, Mladena Lukića i Lazara Živanovića, koji će nastaviti karijere u drugim klubovima. Osim šestorice novajlija u plavobelom dresu, koji su pristizali između decembra i prošle sedmice (Marković, Stević, Vulin, Petronijević, Petković, Stanojević), dolazaka pred Ulcinj nije bilo, imajući u vidu da su, kako napominju u Metalcu, već zadovoljni čime raspolažu.

Raspored pripremnih mečeva u Ulcinju:
29. januar: КOM (CG) – Metalac
31. januar: Metalac – Jedinstvo Belo Polje (CG)
2. februar: Budućnost Podgorica – Metalac
4. februar: Metalac – Petrovac (CG)