Stanojević: Da se prvo priključimo plejof grupi

Dvadesetpetogodišnji centralni bek Darko Stanojević, novi je prvotimac Metalca i ukupno šesti igrač koji pojačava Milanovačane od decembra do danas. Pouzdan defanzivac sa dominantnijom levom nogom u zadnjoj liniji upravo je ono što su plavobeli tražili kako bi učvrstili ovu poziciju još od starta sezone, pojašnjavaju u klubu. Stanojević dolazi iz Loznice, a okušao se i u internacionalnim vodama nastupajući u uzbekistanskoj Superligi i A ligi Australije.

– Želeli su da me vide u Metalcu pre više od mesec dana, ali procedura je potrajala, – rekao je Stanojević. – Sveža su mi sećanja na ovaj ambijent, igrao sam za Loznicu kada je u Milanovcu pobedila sa 0:1 krajem avgusta i tada mi je bilo jasno zašto o Metalcu svi govore kao o odlično organizovanom klubu sa sjajnim uslovima za rad. Pravi rezultati su izostali u prošloj godini, ali koliko vidim obavljaju se jasne, ciljane promene i mislim da ćemo se u nastavku priključiti plejof grupi, ako ne i borbi za prva četiri mesta.

U redove Metalca, podsećamo, prethodno su došli ofanzivac Branislav Marković iz Voždovca, desni bek Dušan Stević iz Rada, krilni napadač Luka Vulin iz Кolubare, u vezni red Dimitrije Petronijević takođe iz Lazarevca i centralni defanzivac Danijel Petković iz Zlatibora. Otišla su za sada samo dvojica: Ilija Milićević u Кolubaru i Vasilije Đurić u Radnički iz Кragujevca.