Do kraja februara sve mora biti uigrano do detalja

“Cilj je plejof,” bili su jasni iz rukovodstva milanovačkog prvoligaša juče u obraćanju igračima pred prvi trening Metalca posle zimske pauze. Daleko lošiji rezultati od očekivanih u prvom delu sezone ne obeshrabruju plavobele, ali su ih primorali da promene koncept kojim su se doskora rukovodili pre svega prilikom odnosa klub – igrač, i vrate se modelu čija je primena davala rezultate.

– To što smo četvrti od dna tabele ne znači da se naše ambicije menjaju. Mi smo moćan, stabilan klub, koji ima sve kako bi vam obezbedio najbolje uslove za rad, ali i pravo da sve zahteva od vas, – rekao je prvotimcima predsednik kluba, Rajko Nešković. – Cilj u ovoj godini je da nastupamo u plejofu, da se dobro uigrate i da se iduće godine mnogo spremniji nego što smo sada bili, nametnemo kao dominantni i vratimo u Superligu gde nam je mesto.

Metalac će do 25. januara trenirati u Milanovcu, da bi nastavak priprema sproveo u Ulcinju, gde će se zadržati do 5. februara. Кako je pred igračima naglasio sportski direktor Ivan Vuksanović, na put će ići 25 igrača koji se za to budu izborili zalaganjem.

– Iako smo tu gde jesmo, i dalje smatram da u ovoj ligi nema mnogo boljih ekipa od Metalca. Pogubili smo prošle godine konce u jednom trenutku, dolazilo je i odlazilo mnogo igrača, nedefinisanog statusa, sa lošim stavom i ponašanjem prema klubu, gužva takoreći od koje nije moglo da se radi i stvara atmosfera kako treba. S tim smo završili. Nema više igrača na probama, bez konkretnih ugovora, svi sada tačno znate svoj status i mi znamo vas. Vi ste ta ekipa koja treba da ispuni zadatke. Odlazaka više nema, igrače koje smo doveli već ste upoznali i to je sve.

Zimske pripreme će biti duge ove godine. Prvu utakmicu za bodove Milanovčani će igrati tek 25. februara na svom terenu protiv Mačve. Dotle, kako je poručio šef struke, Vladica Petrović, Metalac mora da izgleda potpuno drugačije u odnosu na prošlu godinu.

– Ista ekipa koja uđe u pripreme, završiće ih i ući u prvenstvo. Кao što ste čuli, neće biti mnogo promena. Ali bi za to vreme svi trebalo da se upoznate do detalja, da znate ko kako misli na terenu i da na kraju delujemo kao jedna podmazana mašina, koja neće strahovati ni od grešaka, ni od nesigurnosti i nerazumevanja saigrača, ni od bilo kog protivnika.

Metalac je uoči priprema ojačao redove dolaskom četiri igrača, dok je otišao samo jedan – Vasilije Đurić. Pored ofanzivca iz Voždovca, Branislava Markovića i desnog beka Dušana Stevića iz Rada, prvih dana Nove godine dres sa popularnom šerpicom obukli su krilni napadač Luka Vulin (prethodno u Кolubari) i još jedan desni bek, Daniel Petković (prethodno u Zlatiboru). Pojačali su i stručni štab. Кondicioni deo organizovaće iskusni Кazimir Štokić i mladi magistrant na Fakultetu sporta i fizčkog vaspitanja Đorđe Vlajković. Metalac bi tokom pripremnog perioda trebalo da odigra sedam mečeva.