Stević – dugo očekivani desni bek

Tri dana po dolasku levog ofanzivca Branislava Markovića iz Voždovca u prvoligaša iz Gornjeg Milanovca, plavo-beli su u svoje redove doveli i desnog beka, Dušana Stevića. Dvadesetsedmogodišnjak sa internacionalnim iskustvom je stigao iz Rada, a prethodno je nastupao za Napredak iz Кruševca, grčki Panseraikos i južnoafrički Maritsburg.

– Čini mi se da je to bilo pre oko tri godine, dok se Metalac borio da uđe u Superligu, kada sam se u jednoj pripremnoj utakmici prvi put susreo s tim klubom, kao igrač protivničkog tima, – podsetio je Stević po dolasku na stadion kraj Despotovice. – Još tada mi je bilo jasno da se radi o kolektivu koji ima organizacionu i finansijsku stabilnost, i da grade svoju kuću na zdravim, iskrenim principima. To što se ta stabilnost ne pokazuje baš kada je u pitanju dugoročno zadržavanje u elitnom rangu, sasvim je neko drugo pitanje, koje može da se reši samo upornošću, a ja vidim da oni to imaju.

Metalac, kao i mnogi klubovi sličnog profila, već dugo “kuburi” s kvalitetnim rešenjima za poziciju pouzdanog desnog beka. Stević bi mogao da stavi tačku na ovaj problem, a nije isključeno da će njegovim ofanzivnim prodorima i prilikama iz kojih neretko zna da postigne pogodak, Milanovčani dobiti i više od same čvrstine u zadnjoj liniji.

– Većini bekova više prija da budu u ekipi koja igra ofanzivno, sa linijama visoko. Da se što manje brani, da što manje ima posla pozadi. Ali ja volim podjednako odgovornost koju nosi odbrana, kao što volim da se ide odlučno napred i na gol više. Udobno mi je u obe varijante. Ja sam čak još od omladinskog perioda igrao krilnog napadača, ali u Grčkoj je došlo do promene ka nazad, jer su videli potencijal u mojim ubacivanjima iz drugog plana. Ovde ću raditi šta god šef struke od mene bude tražio, probaćemo sve opcije, imamo vremena da uigramo najbolju taktiku za Metalac pred ono što sledi, – poručio je Stević.