Bodovi u Mitrovici mogu biti zlata vredni za proleće

Poslednja šansa za Metalac da popravi bodovni učinak u jesenjem delu prvenstva čeka u Sremskoj Mitrovici. Radnički nesumnjivo želi da nam se revanšira za poraz iz avgusta u Milanovcu (2:0). To je u prošlom kolu protiv plavo-belih pošlo za rukom Vrščanima takođe kod kuće (1:0), pa Mitrovčani imaju razloga za optimizam imajući u vidu da Metalac izgleda sve ranjivije. S druge strane, Milanovčanima, uprkos svemu, ne nedostaje motivacija, jer će upravo zbog nezavidnog položaja u kom se nalaze, svaki bod ili tri u Mitrovici biti zlata vredni u borbi koja im nesumnjivo predstoji nakon zimske pauze, podseća šef struke.

– Ispostavilo se da ne možemo baš bezbrižno privesti kraju ovaj deo prvenstva i momci znaju da je utakmica protiv Radničkog bitna koliko i meč u rangu nekog, recimo, polufinala. Sve što uspemo tamo da uradimo, može lako postati prelomni faktor na tebeli u jednom trenutku, kada na proleće dođe do raspleta. Dakle, daleko od toga da idemo u Mitrovicu s belom zastavom, iako smo ponovo skoro desetkovani, – rekao je tehniko Metalca Vladica Petrović.

Metalac će pred Radnički bez Vasilija Đurića, koji ima akumulirana četiri žuta kartona. Milinković i Škorić se još nisu oporavili od povreda, a van stroja, takođe usled povrede, sada je i Milošev.

– Već smo navikli da iz utakmice u utakmicu vučemo tu boljku nedostatka ključnih igrača. Zato su neki drugi momci videli priliku da se pokažu, i nisu razočarali, jer Metalcu, čak i kada je oslabljen, vrlo malo nedostaje da ostvari pozitivan rezultat, tako da će imati još jednu priliku da se istaknu kad je najteže. A najteže će biti, jer Radnički deset utakmica zaredom nije izgubio, trenutno su u formi boljoj od svih. Nisu previše efikasni, ali imaju odbranu takođe najbolju u ligi. To nije ekipa koju je Metalac pobedio na početku prvenstva, jer su maksimalno iskoristili prelazni rok i pojačali se toliko da polako ugrožavaju timove iz samog vrha, – podsetio je Petrović.

Meč u Sremskoj Mitrovici biće za Metalac drugi zaredom u gostima.