Izmakla su nam tri boda, ali niz poraza je prekinut

Dragocena pobeda izmakla je Metalcu u subotu protiv Inđije u Milanovcu minut pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Pogodak Nemanje Zdravkovića u 71. minutu anulirao je Slaviša Stojanović u nadoknadi vremena i obezbedio slađi bod gostima.

Iako se vodila vrlo zanimljiva borba u polju, sa mnogo trčanja i otvorene pas igre, izglednih prilika je bilo malo, uglavnom pred golom Inđije. Metalac je bio za nijansu konkretniji, što nije bilo previše teško, jer gosti nisu nijednom šutnuli ka okviru gola plavo-belih do tog izjednačujućeg pogotka.

– Nama su tri boda iz te utakmice vredela kao šest u ovoj situaciji, – rekao je štoper Metalca i strelac vodećeg gola. – Кada tako nešto izmakne u zadnjim trenucima, prosto ne možete da verujete, iako znate da se to u fudbalu stalno dešava. Igrali smo dobro ceo meč, kontrolisali posed, dobro stajali u defanzivi, ispoštovali plan novog trenera, imali šansu i da dupliramo prednost, ali onda jedna gužva u naših šesnaest, lopta se odbila protivnku baš kako treba i posle toga nije bilo vremena da bilo šta uradimo. Velika šteta, nedostajalo nam je samo malo sreće.

Međutim, u senci žala za pobedom ostala je činjenica da je Metalac ipak ubeležio bod, čime se zaustavio crni niz od četiri uzastopna poraza.

– To smo shvatili tek kasnije, kad su se glave malo ohladile. Videli smo mnoge dobre strane naše igre i zašto partija protiv Inđije treba da nam bude primer kako prići svakoj utakmici. Novi šef struke odlično razume šta Metalac može da uradi u narednim kolima, a mi smo potvrdili da umemo više nego što brojevi pokazuju. Želimo to da materijalizujemo koliko god je moguće pre zimske pauze, – zaključio je Nemanja Zdravković.

Još dva kola ostala su Metalcu da obezbedi bolju poziciju za prolećni nastavak sezone, ali u oba gostuju, najpre Vršcu, a zatim Radničkom iz Sremske Mitrovice.