Ne sme da se odstupa od plana igre i ulazi u improvizacije

Nakon gostovanja na Ubu protiv Jedinstva (3:1), Metalac je pretrpeo još jedan sličan poraz, kod kuće u subotu od Grafičara (1:3). U utakmici otvorene napadačke i borbene igre, Milanovčani su uspeli da anuliraju početno vođstvo gostiju, ali je u nizu izglednih prilika, koje su usledile na obe strane, Grafičar bio sigurniji i uspešniji, zasluženo stigavši do konačne prednosti od dva gola.

– Igramo dobro dok se držimo dogovorenog plana, – analizira trener Goran Matković. – Još to nije dovoljan nivo, ali smo stabilni, radimo kako treba i na dobrom smo putu. Međutim, čim primimo gol, ili se dogodi neka druga negativna situacija, igrači zaborave sve. Bukvalno se odvoje od dogovorenog načina igre i počinje improvizacija. Onda, ne samo da krenu greške, nego se i kondiciono trošimo potpuno nepotrebno. To protivnik zna da iskoristi i na kraju imamo to što imamo. Ja moram da nađem rešenje kako da ih zadržim u tom prvobitnom planu, nema za sada drugog puta.

Za Matkovića, kako je rekao, očigledno je da se radi o hroničnom problemu ove ekipe i da će “popravka” trajati određen vremenski period, čak i na uštrb rezultata dok sve “ne legne kako treba”.

Već je sreda rezervisana za novi izazov, ovoga puta u Kupu, kada Metalac u šesnaestini finala gostuje vojvođanskom srpskoligašu Kabelu u Novom Sadu. Matković napominje da će to biti prilika da se testiraju igrači koji mogu biti potrebni upravo za posao koji predstoji.

– Ne može biti bolji tajming za taj meč. To je utakmica takmičarskog značaja, Metalac se ne odriče ambicija u Kupu, a opet, imajući u vidu da idemo ekipi nižeg ranga, hoću da dam šansu nekim momcima koji do sada nisu igrali, koje možda kroz treninge nisam video u pravom svetlu, – najavio je Matković.

Milanovčane nakon Kup utakmice u Novom Sadu čekaju i dva vezana ligaška gostovanja. Najpre GFK Slobodi, potom novobeogradskom Radničkom.