Maksimović pred Trajal: Mislim da ćemo se ipak mi pitati

Posle šest kola bez pobede, Metalac je najzad ubeležio sva tri boda na gostovanju ekipi Novog Sada 1921 u sredu. Slavili su Milanovčani golom Đurića s bele tačke. Na Gat Areni vodila se doslovno rovovska borba, imajući u vidu stanje terena. Ova okolnost, prema rečima povratnika u plavo-beli dres, Igora Maksimovića, osujetila je planove trenera Matkovića da sprovede tečnu igru kakvu Metalac inače želi, a samim tim i mogućnost postizanja više golova.

– Znali smo da uslovi neće biti idealni, ali devedeset posto onoga što smo dogovarali i spremali, bukvalno je palo u vodu čim smo na licu mesta videli kakav je teren, – istakao je Maksimović. – Mi nismo ekipa kojoj odgovara takva podloga, već sve radimo kroz sistemski pristup za dobar protok lopte, što u Novom Sadu nije bilo moguće. Kada se na to doda da je protivnik ozbiljna ekipa, sa superligaškim pojedincima, koja zna šta radi čak i u otežavajućim situacijama, jasno je da minimalna pobeda predstavlja veliki uspeh za nas u ovom trenutku.

A trenutak je za pobedu zaista bio idealan, posebno ako se ima u vidu da se prvotimci Metalca ubrzano prilagođavaju zahtevima trenera kome je ovo bio tek drugi meč posle odlaska Rađenovića.

– Dosta je sve to dobro, sve se radi sistemski, malo šta se prepušta slučaju, koliko je to u fudbalu moguće. Zna se tačno ko šta treba da odradi, ali nam treba još malo vremena da se uhodamo kod nekih njegovih zahteva.

Nedeljni susret s desetoplasiranim Trajalom biće za Metalac treća utakmica u devet dana.

– Stalno se pominje da je liga ujednačena, što se pokazuje kao definitivno tačno. To važi i za Trajal. Skoro sve što bih rekao o drugima, rekao bih i o njima. Dobra ekipa, sa iskusnim pojedincima, koji znaju da igraju na rezultat, da kazne svaku našu grešku i da se dobro čuvaju. Ali mislim da ćemo se ipak mi pitati, kao i u većini utakmica do sada, samo je važno da hladne glave ispoštujemo plan stručnog štaba. Ako makar i dva posto od toga odstupimo, imaćemo problem, – upozorio je Maksimović.

Metalac protiv Trajala neće moći da računa na Žakulu, koji je u Novom Sadu zaradio crveni karton, ali ni na kapitena Mirkovića zbog nagomilavanja žutih kartona. Njega će pred mrežom najverovatnije menjati mladi Premović. Meč počinje u 18 sati.