Matković i momci izlaze na Gat Arenu

Vanredno kolo sredom odvodi Milanovčane na gostovanje Novom Sadu 1921. Obe ekipe iz deset odigranih utakmica imaju identičan broj bodova – 12. Metalac je pred prethodnu utakmicu protiv Zlatibora doveo novog trenera, Gorana Matkovića, koji svog narednog protivnika vidi kao ništa manje neugodnog od ostalih.

– Na prvom mestu Novi Sad je iskusna ekipa, znaju dobro da igraju u sistemu s dva napadača, koja najčešće završavaju akcije, – rekao je Matković. – Spadaju među timove koji u ovoj ligi, baš kao i Zlatibor, nemaju problem da igru podrede ishodu kakav im je dovoljan protiv nas. Njihov teren je veoma specifičan, i za to smo se spremali koliko smo mogli u ovih nekoliko dana. Sveukupno, naši momci vrlo brzo usvajaju nove elemente i to me zaista raduje. Oni su čak i u subotu, samo nekoliko treninga po mom dolasku, pokazali da se lako prilagođavaju.

U subotu je iz Milanovca Zlatibor ipak otišao zadovoljniji bodom. Bilo je 0:0, iako je Metalac ponovo imao ubedljivo veći posed lopte i izraženu dominaciju na polovini gostiju.

– Zlatibor je ekipa koja igra za odgovarajući rezultat u datom trenutku, imaju taktiku i sposobne pojedince za to. Organizovani su, fizički jaki i visoki, tako da je postići čak i jedan gol protiv njih zahtevna stvar. Imali smo nekoliko šansi da rešimo utakmicu, šesnaest šuteva smo za to uputili, ali jednostavno nije bilo dovoljno preciznosti. Još su prisutni neki raniji nedostaci, a s druge strane velika je želja kluba da se ostane u igri za ulazak u Superligu. U jednom trenutku to će se poklopiti; ja znam da ćemo mi u perspektivi porasti do željenog nivoa i biti tim za još veći respekt, ali je za to potrebno vreme, – poručio je Matković.

Utakmica desetog kola u Novom Sadu na Gat Areni počinje u 15 sati.