Đurić pred Zlatibor: Raduje me u kom pravcu sve ide

Subotnji meč desetog kola protiv Zlatibora u Gornjem Milanovcu, u Metalcu smatraju prekretnicom prvenstva, imajući u vidu da su zbog neočekivanih rezultatskih oscilacija i padova brzo morali da reaguju. Goran Matković je ove sedmice zamenio Dejana Rađenovića, a samim tim je promenjen pristup treninzima i utakmicama.

– Odmah se videlo da novi trener ima vrlo specifičan sistem rada i drugačije planove za razvoj igre, – rekao je jedan od ključnih momaka u plavobeloj ofanzivi, Vasilije Đurić. – Ovo je nešto potpuno drugačije od onoga na šta smo navikli i moram priznati da nam prija, jer deluje kao novi početak, energija je opet tu. Međutim, potrebno je vreme za takvu promenu. Ne može se sve uhodati s nekoliko treninga. Ali vidim u kom pravcu to ide, što me raduje.

Zlatibor je trenutno pretposlednji, ali ako je išta konstantno ove sezone u Prvoj ligi jeste njena ujednačenost i velika verovatnoća da svako može doći do tri boda, bez obzira gde se na tabeli nalazi. Metalac je, recimo, tu lekciju bolno morao da nauči protiv Loznice na svom terenu, tako da će Zlatibor dočekati na potpuno drugačiji način.

– Moramo biti ono što do sada nismo, vrlo strpljivi. Imamo s jedne strane obavezu da sprovedemo neke elemente novog sistema igre, a s druge da pazimo na protivnika, koji će se verovatno, kao i sve ekipe kad dođu kod nas, povući i čekati da se mi preigramo i upadnemo u fazu grešaka. Tako primamo golove iako diktiramo igru. Mislim da je to od sada prošlost, – ocenio je Đurić.

Imajući u vidu veliko interesovanje Milanovčana da prvi put vide i pozdrave svog sugrađanina na čelu stručnog štaba Metalca i potrebu da plavobelima na prekretnici stigne vetar u leđa s tribina, klub je, kako su rekli, rešio da ulaz ovoga puta bude za sve posetioce besplatan. Utakmica Metalac – Zlatibor počinje u 18 sati.