Futsal: Cirkuzanti u pripremama, trenersku odgovornost preuzeo Sredojević

Nova futsal sezona u Trećoj ligi – Zapad počinje idućeg vikenda. Metalac Kolorado pre deset dana je krenuo s pripremama dvadesetorice igrača u rosteru.

Sačinjavaće ga baza iz prethodnog kruga takmičenja, uz novajlije iz Milanovca i okoline – od onih koji će prvi put obući dres Cirkuzanata, do iskusnih povratnika iz timova Prve i Druge lige Srbije. Od ove jeseni predvodiće ih kao šef stručnog štaba dugogodišnji prvotimac, a od nedavno i licencirani futsal trener, Aleksa Cija Sredojević. Pomagaće mu dosadašnji tehniko i predvodnik srednje generacije ovog kluba, Nebojša Milanković.

Za Sredojevića, kako je rekao, prirodno je da ljudi koji godinama rade, dišu i žive igru na petoparcu sa Metalac Koloradom, polako prelaze na trenerske i organizacione poslove, otvarajući prostor mlađima za učenje, treniranje i takmičenje, ali i za one koji imaju još futsala u nogama, a prošli su mnoga iskušenja u domaćim ligama.

– Tako će otprilike izgledati ekipa za ovu sezonu, – potvrdio je Sredojević. – Metalac Kolorado je još od početka korona-krize u jednom utišanom modu rada, to je ostavilio posledice u vidu silaska u treći rang, ali smo sačuvali klub, nismo propuštali takmičenja niti gubili futsal iz vida, dok su se neki klubovi nažalost gasili. Sada polako stiže vreme da određujemo neke nove ciljeve. Za ovu sezonu to je jedno do prvih pet mesta, a zatim ćemo raditi na onim starim željama da igramo neku od jedinstvenih liga u perspektivi. Trebaće nam za povratak na stazu stare slave i novih, mladih nada, verujem da će se prijavljivati i pridružiti nam se na tom putu. Mi znamo da iznedrimo prave futsalere; podsećam da su pikovi velikih klubova Prve lige bili i Petrović, Koljajić, Urošević, a Rosić sada igra Ligu šampiona sa Loznicom, kao i za reprezentaciju države. I ne samo to, iduće godine slavimo punoletsvo, što je takođe veliki uspeh u futsal svetu u Srbiji, – podsetio je na kraju Sredojević.

Metalac Kolorado u prvom kolu sastaje se kod kuće u „Brezi“ sa Kragujevcom, ali će pre toga već sutra (petak) odigrati meč 1/4 Kupa Zapadne Srbije protiv Euro Lidera iz Petrovca na Mlavi, takođe u Brezi, od 18 sati.