Borba na terenu traje 90 minuta, borba u glavi stalno

U četiri poslednje utakmice Metalac nije zabeležio trijumf. U isto toliko prethodnih mečeva bilo je sasvim suprotno – ostvarili su tri pobede i remi. Deset osvojenih bodova iz tog perioda i dalje ih drži u gornjem delu tabele, ali su najveći konkurenti u međuvremenu značajno odmakli. Jedan od takvih klubova, IMT, savladao ih je u nedelju u Milanovcu sa 1:2, što je drugi zaredom poraz Metalca kod kuće. Podsećamo, u 6. kolu na istom mestu bolja je bila Loznica 0:1. Šta se to dogodilo na polovini dosadašnjeg toka prvenstva, pa Milanovčani protiv Lozničana i Traktorista nisu ni približno bili efikasni kao recimo protiv Vršca ili Radničkog SM?

– Očigledno smo prerano potrošili veliku želju i energiju da se od starta pozicioniramo u vrhu. – odgovorio je kapiten plavobelih, Ilija Milićević. – Već od Mačve je bilo jasno koliko je liga teška u svakom smislu i da neće sve ići samo od sebe, čak ni onda kada dajemo maksimum. Od tada i dalje tražimo novi zamah, u toku su bile i promene u timu, nismo mogli da pronađemo ritam, dok su drugi protiv nas veoma motivisani. Uspeli su da nam otupe ofanzivu i kazne grešku ili dve, i to im je bilo dovoljno. S druge strane, mi smo to shvatali kao katastrofu i nismo uspevali da se povežemo i vratimo mirnoću, a sa njom i rezultat. Tako je bilo i sa IMT-om. Moramo da razumemo da ovde nema lakih bodova i da je svaka utakmica borba do poslednjeg minuta, i na terenu, i u glavi, – poručio je Milićević.

Sledeći meč Metalac igra na strani, i to protiv još jednog konkurenta za vrh tabele, pančevačkog Železničara, u nedelju od 16 sati.