Rađenović: Kad smo dominantniji, gol mora ranije

Subota od pola šest popodne rezervisana je i za prvo gostovanje Metalca ove sezone. Biće to ujedno prvi izazov na strani za Dejana Rađenovića od kako je preuzeo vođstvo stručnog štaba prvoligaša iz grada pod Rudnikom. Žreb je hteo da to bude u Inđiji, protiv istoimene ekipe, koja je baš kod kuće startovala porazom od Vršca (0:1), dok je Metalac na svom terenu slavio protiv Radničkog s Novog Beograda (2:0).

– Inđija je jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi, koja je, samo iz njima znanih razloga, propustila da uđe u najviši rang, tako da ovo gostovanje sigurno neće biti jednostavno, – izjavio je Rađenović. – Prvo kolo su izgubili, ali po prikazanoj igri mislim da rezultat nije realan i sada, tako “ranjeni”, čekaju Metalac sa većim pritiskom, ali i većim motivom. Biće to susret dva tima koji žele otvorenu, aktivnu igru na što bolji rezultat. Očekujem pravo taktičko nadmudrivanje sa kolegom, i biće zanimljivo videti ko će iz toga izaći uspešniji.

U međuvremenu, u Metalcu nije bilo novih promena u igračkom rosteru. Prema Rađenovićevim rečima, u timu su svi zdravi, odmorni i spremni za novi izazov. Prošlo kolo, kako je rekao, već su arhivirali i od utorka rade samo na strategiji za Inđiju.

– Prva pobeda, posle svega što je klub prošao od ispadanja iz elite, zbacila je jedan veliki teret s leđa igrača, koji su od početka svesni da su u sredini gde svojim ponašanjem i učinkom moraju da opravdaju sve što ime Metalca predstavlja u Srbiji, – dodao je Rađenović.

Posle trijumfa nad Radničkim (NB) golovima Đurića u nadoknadi, mnogi se pitaju može li Metalac, kada celu utakmicu pokazuje da je dominantniji, steći prednost ranije. Na ovo je prvi tehniko Milanovčana odgovorio:

– Može, ali da bi se to desilo, moramo da već iz prve ili druge izgledne situacije, koje inače stvaramo na vreme, postignemo pogodak. U premijernom kolu dolazili smo čak četiri puta u prilike jedan na jedan u protivničkom šesnaestercu, i imali još pet šuteva s poludistance, a nismo ih krunisali pogotkom. To mora da se iskoristi. Za to je potreban visok stepen koncentracije u završnici, ali i defanizvno u isto vreme. Radimo na tome, i mislim da će svako iduće kolo donositi poboljšanje na tom planu, – ocenio je šef struke plavo-belih iz Gornjeg Milanovca uoči gostovanja u Inđiji.