Počinjemo! Metalac zna šta treba da radi protiv Radničkog

Pohod na, kako neskriveno ističu u Metalcu, sam vrh tabele i direktan povratak u Superligu, Milanovčani počinju kod kuće susretom s novobeogradskim Radničkim. Najveći posao kompletiranja praktično sasvim novog tima je završen, iako će zasigurno biti još iznenađenja do polovine septembra, kada se završava prelazni rok. Bezmalo osamdeset odsto rostera, od ukupno 24 igrača, čine novajlije, dok je ostatak zadržan iz prošlogodišnje superligaške sezone.

I u drugom po rangu takmičenju u Srbiji nikom nije lako da se na burnom fudbalskom tržištu izbori za optimalna rešenja pri dovođenju i odlasku igrča, paralelno bruseći uigranost timske celine, koja bi trebalo da zadovolji konkretne ambicije. U ovoj trci s vremenom, Metalac za sada obavlja strateški vrlo dobar posao, ocenio je tehniko plavo-belih, Dejan Rađenović i dodao:

– Potrebno je još malo da ispravimo neke elemente, ceo klub je dao sve od sebe da formiramo tim kakav smo zamislili. Ova ekipa je spremna, najjača koju smo mogli da okupimo u ovom momentu i zna šta treba da radi protiv Radničkog. Tražim od njih da pruže samo ono što smo radili tokom priprema, da budu fokusirani, disciplinovani, strpljivi i rezultat mora u jednom trenutku da bude na našoj strani. Neće biti lako, prvo kolo je u svakoj ligi teško, ali i zanimljivo.

Rađenović odlično poznaje rivala s Novog Beograda i o njima kaže:

– Iako su sad ušli u Prvu ligu, Radnički je tim sa značajnom istorijom. Njihove želje su sigurno da se odmah pokažu u što boljem svetlu, ali i da osvoje bodove. To je izbalansiran tim, od iskusnih i mlađih igrača. Tvrdi su i pravi takmičari. Cela liga je takva, mnogo izjednačenija nego prethodnih godina, i samim tim zahtevnija za sve. Pošto sam i igrao, i bio trener protiv Metalca, a Radnički je moj bivši klub, koji sam vodio u trećoj ligi, imam pozitivnu tremu pred taj meč. Bez nje nema ni uspeha. Voleo bih da milanovačka publika, koja se razume u fudbal, prepozna koliko igračima znači jaka podrška s tribina i da bude taj “dvanaesti igrač” na svakoj utakmici, – poručio je Rađenović.

Na pitanje da li u timu postoji izvesna doza pritiska zbog visoko postavljenih ciljeva za ovu sezonu i koliko to može na startu da utiče na igrače, odgovorio je:

– Nisam osetio da to sputava momke. Imamo jednu odličnu, zdravu, radnu atmosferu. Da li će, kada bude prvi sudijski zvižduk, biti neke pisihološke promene u tom smislu, možda, ali to bi trebalo da bude ona pozitivna trema, koju sam pominjao. Oni znaju da je prvenstvo dugačko, nije samo u pitanju ta jedna bitka, već “rat”. Nema potrebe za stresom, za strahom, jer to što klub želi da se vrati u najbolji rang takmičenja, i što oni imaju priliku da u tome učestvuju, samo može da bude podstrek za njih i njihove karijere, – podsetio je Rađenović pred meč s Radničkim.