Omladinci Metalca vicešampioni regiona, kadeti sigurni u sredini

Posle 28 odigranih utakmica omladinci Metalca postali su vicešampioni Zapadne Srbije sa 52 osvojena boda, iza prvaka za ovu sezonu – ubedljivog Novog Pazara; dok su kadeti svoju regionalnu ligu završili tačno na polovini tabele, na 8. mestu sa 43 boda iz 30 odigranih mečeva.

Metalčeva omladinska selekcija okuplja 20 dečaka iz Milanovca, Aranđelovca, Čačka i Beograda. Treniraju ih Marko Đorđević i Filip Dragojević.

– Кretali smo se sve vreme u gornjem delu tabele, između prvog i petog mesta, – podseća Đorđević. – Još u prvoj polovini sezone Novi Pazar je napravio razliku, koja je realno bila nedostižna. Na polusezoni imali smo 24 boda, na kraju 52, tako da smo i po tome, i po samoj igri, drugi deo odigrali mnogo bolje. U poređenju s prethodnim generacijama, ovaj uspeh može se uporediti sa rezultatom koji je Milan Mijajlović postigao sa omladincima pre pet godina.

Za Dragojevića, ujedno člana stručnog štaba A selekcije, nema dileme ko je činino stub omladinske ekipe.

– Ognjen Luković, kao kapiten, i golman Mateja Premović, vodili su svoju generaciju jako dobro. To se od njih očekivalo, jer obojica već duže vreme rade sa prvim timom Metalca i imaju iskustvo koje pravi razliku. Oni su dokaz da naša škola može da iznedri prvotimce, koji će ujedno ostajati uzor mlađima.

U kadetskoj selekciji Metalca trenira i nastupa takođe 20 mladih nada iz Gornjeg Milanovca, Čačka i Кragujevca. Fudbalskim veštinama i iskušenjima uče ih Bojan Gojak i Danko Filipović.

– Počelo je loše, bili smo poslednji tokom prvih pet ili šest kola, – napominje Gojak. – Ali kada smo se malo složili, dok su se deca iz mlađe grupe privikla na ozbiljniji rad sa starijima i na zahteve jačeg takmičenja, krenulo je mnogo bolje. U prolećnom delu već smo bili druga ekipa po broju ukupno osvojenih bodova.

– Кad sve to uzmemo u obzir, mesto na kom smo završili prvenstvo je dobar rezultat, – dodao je Filipović. – Ilija Кovačević, Dušan Ranisavljević, Nikola Živanović, Luka Premović, Luka Radovanović; to su igrači koji su se istakli i izneli najveće zadatke ove sezone. Verujemo da će se tokom predstojećeg takmičenja još neki njihovi drugari potruditi da dođu u prvi plan.

I omladinci i kadeti Metalca neće dugo biti na letnjoj pauzi. Nove obaveze i pripreme za nastupajuća prvenstva čekaju ih već od polovine jula.