Metalcu je mesto među najboljima

Pred sobom u novoj 2022. milanovački superligaš imaće pune ruke i noge posla na konsolidaciji i jačanju snaga za proleće velikih izazova. Iza sebe ostavili su godinu s dvojakim utiskom. Leto su dočekali u siguroj sredini elitnog karavana, završivši jednu od najuspešnijih sezona u istoriji kluba, da bi drugi deo godine i tekuću sezonu započeli slabije nego što su očekivali. Posle 21. kola Metalac je na pretposlednjem mestu i zimska pauza prekida period koji bi najradije da zaborave, ali ne i da zanemare pouke. Čovek stručnog štaba sa zadatkom da sačuva plavobele u društvu najboljih je Milija Žižić, koji je nakon odlaska Lazetića, imao tek tri utakmice da se upozna s najmlađim timom u ligi, ali sada već zna šta mu je činiti.

– Znamo šta nas čeka u narednom periodu, a to je da zadovoljimo kriterijume društva najboljih i da ostanemo u njemu. To je izuzetno zdrava i dostižna ideja u koju svi iskreno verujemo. Uslov svih uslova u tom smislu je da kvalitetno odradimo pripremni period, koji je pred nama, da se za to vreme adekvatno pojačamo i da radom zaslužimo rezultat adekvatan toj ideji, – izjavio je Žižić.

Određene promene u igračkom kadru su za uspešniji nastavak prvenstva, dakle, neminovne i tek će se videti kako će one konačno izgledati, ali za Žižića jedno je sigurno – u tim definitivno moraju ugraditi nekoliko stažom starijih momaka.

– Mi imamo zavidan potencijal u mladim igračima, ali toj mladosti je jednostavno potrebna podrška u vidu nekoliko zrelijih, iskusnijih fudbalera, koji će dati timu jednu dozu čvrstine, kako bi ta mladost rasterećenije ostvarila svoj puni potencijal i pokazala da su naše ambicije, kao i to da je Metalcu mesto među najboljima, realna istina, – najavio je Žižić.

Metalčeva ekipa je trenutno na pasivnom odmoru i svi će biti sa svojim porodicama do posle Božića. Od 8. januara kreću sa uvodnim treninzima i testiranjima u Gornjem Milanovcu, da bi od 20. januara pripreme nastavili u Turskoj. Prva prvenstvena utakmica u 22. kolu biće im na domaćem terenu protiv Novog Pazara sredinom februara.