Lazetić: Satisfakcija dobrom igrom protiv Zvezde imaće smisla samo ako budemo još bolji

Iako je juče na Marakani Zvezda slavila sa 3:1, samo onaj ko nije gledao utakmicu može pomisliti da je aktuelni šampion bio ubedljiv protiv Metalca. Milanovački superligaš pružio je odličnu partiju i pokazao da se može samouvereno nositi sa najboljima na istom nivou. Prema rečima šefa struke Metalca, Žarka Lazetića, koji je u meču sa Zvezdom stigao do svoje 51. utakmice na klupi plavo-belih, ostaje žal za propuštenim prilikama u Beogradu i za makar nerešenim rezultatom, ali zbog svega ostalog imaju itekako razloga za optimizam.

– Svi znamo koliko Zvezda nije izgubila na svom terenu i koliko je tamo teško igrati, ali naši momci su tokom utakmice osetili da imaju šansu da promene tu statistiku, pa sam nakon meča u svlačionici osetio koliko su bili razočarani krajnjim ishodom, – kaže Lazetić. – Prirodno je, kada postaviš visoke ciljeve, da se razočaraš ako ih ne ispuniš, jer fudbal se u krajnjoj liniji i igra zbog rezultata. S druge strane, zadovoljan sam kako smo izgledali. Posle prvih petnaest, dvadeset miniuta, koliko nam je trebalo da se opustimo i krenemo sa svojom igrom, bili smo jako dobri. U drugoj polovini poluvremena smo bili i bolji od Zvezde, o čemu govori i statistika. Sveli smo ih na četiri šuta ka našem golu i samo jedan u okvir, dok smo mi u istom periodu imali pet ka golu i četiri u okvir gola. Žal ostaje što nismo uspeli da materijalizujemo onu vrhunsku šansu pred kraj poluvremena i Cvetkovićev udarac. Da smo otišli na pauzu sa prednošću, mislim da bismo i na kraju bili rezultatski zadovoljniji, – ocenio je Lazetić.

Metalac je pre samo četiri meseca igrao na Marakani sa Zvezdom, u poslednjem kolu prošle sezone, kada je bilo 5:1 za crveno-bele. Kako je pre jučerašnjeg meča najavio Lazetić, cilj je bio da Metalac pokaže napredak u odnosu na tu utakmicu.

– To smo i pokazali. Čestitam Zvezdi na fer i korektnoj igri, na pobedi i na tome kako je izgledala cela utakmica. Takve bi trebalo da budu utakmice u celom prvenstvu, bez obzira što su Zvezda i Partizan daleko iznad ostalih klubova po svemu, – poručio je Metalčev šef struke. – Za nas, pošto bodovno nemamo nikakvu korist iz ovog kola, satisfakcija posle meča sa šampionom imaće smisla samo ako nastavimo da koristimo igru kakvu gajimo i budemo još bolji u narednim utakmicama, kako bismo, naročito protiv nama ravnim ekipama, dolazili do bodova.

Sada se jasno vidi, kako je dodao Lazetić, da je liga potpuno izjednačena, da svako svakog može da pobedi, i da ništa osim maksimalne pripremeljenosti neće garantovati rezultatske uspehe. Za novi zalet, kao i cela liga, Metalac će imati vremena sve do sredine oktobra, kada u prvenstvu dočekuju lučansku Mladost.

– Dobro smo iskoristili i prethodnu pauzu. Obaveza nam je da ovu iskoristimo još bolje, s obzirom na to nam posle toga sledi šest utakmica u mesec dana, četiri redovne prvenstvene, nadoknada odložene s Partizanom i Kup, – najavljuje Lazetić. – To je ključni deo polusezone, gde nemamo prava na slab dan i olako shvatanje bilo čega i bilo koga. Predstoji nam detaljna analiza svih dosadašnjih utakmica i popravka svega gde smo bili slabiji. Pokazalo se i juče da nije dovoljno igrati dobro dvadeset, trideset ili četrdeset minuta, već je neophodan kontinuitet; tako da moramo i u fizičkom, taktičkom i psihološkom smislu biti još bolji nego do sada, – ocenio je Lazetić kad su se slegli utisci sa Marakane.

 

Crvena zvezda – Metalac 3:1 (1:1)
12. kolo Linglong Superlige Srbije
Stadion Rajko Mitić, Beograd
Sudija: Aleksandar Živković

Strelci: Falko 10′, Ivanić 63′, Kanga (ku) 90′ (Crvena zvezda), Stuparević 40′ (Metalac)
Žuti kartoni: Pavkov 85′ (Crvena zvezda), Vlalukin 52′, Fićović 57′, Antonijević 58′ (Metalac)
Crveni karton: Vasiljević 90′ (Metalac)

Crvena zvezda: Popović, Gajić (Krstičić 77′), Ivanić (Petrović 90′), Kanga, Pavkov (Lazetić 86′), Falko (Bakajoko 86′), Rodić (Srnić 46′), Eraković, Ben, Sanogo, Gobeljić
Metalac: Maslarević, Stojić, Fićović (Šarić 86′), Cvetković, Krajišnik, Grbović (Đurić 31′), Vasiljević, Stuparević, Antonijević, Mlađović (Milićević 86′), Vlalukin