Lazetić: Vojvodina izuzetno opasna u ofanzivnim tranzicijama

8. kolo Linglong Superlige, Vojvodina – Metalac, subota 16.00h

Iako Metalac ima četiri boda iz prvih šest utakmica, šef struke plavih Žarko Lazetić nije zadovoljan jedino igrom izabranika na poslednjoj, u gostima protiv Novog Pazara (2:0), pa se očekuje da mladi tim milanovačkog superligaša tek kruniše svoj prepoznatljiv način igre i donošenjem bodova. Odmah još jedno gostovanje, i to protiv Vojvodine, nešto nepovoljniji raspored u celom dosadašnjem toku prvenstva, kao i odlaganje utakmice sa Partizanom, ne idu na ruku Metalcu kako bi se razmahao kao što se očekuje. Ipak, prema signalima iz stručnog štaba, to ne utiče na sveukupni nivo elana i voljnog momenta u ekipi.

– Da, to neodigravanje utakmice sa Partizanom nam nije prijalo, ali izvukli smo iz toga neke pouke i ovu sad pauzu zbog obaveza reprezentacije, iskoristili smo za podizanje nivoa rada u svim aspektima igre, i fizičkom, i taktičkom i psihološkom, – izjavio je Lazetić o svom sutrašnjem protivniku i podsetio da Metalac nikad ranije u svojoj istoriji nije pobedio Vojvodinu na njenom terenu, pa je to krajem prošle sezone ipak uspeo (1:2), ali da se u novoj sezoni i u novim utakmicama kreće ipak od nule.

– Vojvodina ima dobar tim, ima mog kolegu, mladog trenara Slavoljuba Đorđevića, kod koga se jasno vidi šta pokušava da uradi, ono po čemu je prepoznatljiv, što je uspešno radio u Radniku i zbog čega je, u krajnjoj liniji, i došao u Novi Sad. Vidi se da ekipa igra onako kako on želi, mnogo su nezgodni napred, opasni izuzetno u tim ofanzivnim tranzicijama i na prekidu. Zna se šta je Vojvodina, jedan od naša tri najveća kluba, i nismo u poziciji da obećavamo previše, jedino što možemo je najavimo dobru borbu. Verujem da će tako i biti, jer su naši momci svesni situacije. Oni vole takve utakmice, sa dobrim protivnikom, na dobrom stadionu, u pravoj prilici da pokažu svoje kvalitete, mladost i talenat, pa da vidimo za šta će nam to u ovom trenutku biti dovoljno, – ocenio je Lazetić.

Prema njegovim rečima, ceo tim je spreman za nastavak prvenstva i za meč u Novom Sadu imaće na raspolaganju igrače za sve varijante s kojima se takvom domaćinu može suprodstaviti. Mladi prvotimci plavih iz Gornjeg Milanovca, Milićević i Bačkulja, u međuvremenu su igrali svih 90 minuta kao izabranici za reprezentativnu U21 selekciju Srbije u trijumfu protiv Italije (0:1).

– Nije nam lako pao poraz protiv Novog Pazara, ali zato nam je dobro došla ova pauza da „namestimo glave“ i ponovo počnemo da radimo i pristupamo svemu kako treba, – osvrće se je Filip Bačkulja pred meč na „Karađođru“. – Nadam se da ćemo u Novom Sadu odigrati jednu dobru i čvrstu utakmicu, znamo da nam je ona jako bitna, da će biti teško kakva god Vojvodina trenutno bila. Taj jak meč protiv Italije lično mi je odlično došao i značiće mi dosta baš za utakmicu protiv ekipe kakva nas čeka u subotu, – najavio je mladi defanzivac Metalca.

Vojvodina posle šest odigranih utakmica zauzima 9. mesto, dok su Milanovčani sa isto toliko susreta na 14. poziciji. Utakmica 8. kola Linglong Superlige na „Karađorđu“ startuje u subotu od 16 sati uz direktan prenos na AreniSport.