Prva od tri meč lopte iskorišćena

Gledaćemo superligaške mečeve u Gornjem Milanovcu i naredne sezone. Metalac je odlično odigrao kada je bilo najvažnije i sigurnom igrom i ubedljivom pobedom došao do nova tri boda, sedmog mesta na tabeli i opstanka u superligaškom karavanu i naredne sezone.

Napao je Metalac iz svih oružija od samog starta meča. Gledali smo totalnu ofanzivu plavih. Stvorio je Metalac brojne prilike, a jednu koristi Krajišnik i dovodi Metalac u vođstvo od 1:0 evrogolom u 12′. Metalac nastavlja da stvara prilike, ali i da ih propušta. Kratak gubitak daha domaćih, koriste gosti iz Bačke i stvaraju dve dobre prilike, ali ih ne nekoriste. Kazna stiže preko Cvetkovića u 43′, koji preciznim udarcem levom nogom trese mrežu gostiju, za 2:0 i miran odlazak domaćih na pauzu. Plavi su kontrolisali igru i u drugom poluvremenu, i dalje su bili opasniji od protivnika. U 83′ Krajišnik je svojim drugim golom na meču rešio sve dileme oko pobednika.

Metalac – Bačka 3:0 (2:0)
36. kolo SLS
Stadion Metalac, 09. maj 2021.
Sudija: Momčilo Marković

Strelci: Krajišnik 12′, 81′, Cvetković 43′
Žuti kartoni: Vlalukin 53′, Rogač 70′, Grbović 83′ (Metalac) Mijatović 63′ (Bačka)

Metalac: Savić (Premović 88′), Maksimović (Fićović 84′), Cvetković (Kokir 78′), Krajišnik (Luković 84′), Grbović, Vasiljević, Zoćević, Rogač, Mlađović (Milićević 84′), Vlalukin, Prestiž

OFK Bačka: Pilipović, Parađina, Nedeljković, Pantić, Mihailović (Trifunović 78′), Mijatović, Njamculović (Aleksić 59′), Zličić (Ilić 74′), Žakula (Ratković 59′), Eskić, Stojanović (Proković 74′)

 

Totalna ofanziva Metalca od samog starta meča. Već u 2′ Prestiž odlično prolazi po desnoj strani izbija sam ispred golmana, ali suviše je iskosa, pokušava da odigra povratnu, ali golman Pilipović nogom odbija loptu u polje. U 6′ nakon greške Nedeljkovića Cvetković izbija kao duh sam ispred golmana gostiju, ima čistu situaciju, ali okleva, pokušava da obiđe golmana gostiju, gubi priliku za udarac jer odlazi isuviše desno, centrira, ali odbrana Bačke otklanja opasnost. Vlalukin izvodi slobodan udarac za Metalac u 9′, sa 18 metara udaljenosti od gola Bačke. Odlično šutira, lopta udara u same rašlje i odbija se preko gola.

Ofanziva domaćih isplatila se u 12′. Posle dugog napada domaćih lopta dolazi do Krajišnika koji maestralno šutira sa 22m u same leve rašlje, lopta pogađa stativu i trese mrežu Bačke za 1:0.

Samo minut kasnije nakon dobre dubinske Prestiž poput brzog voza pretrčava pola terena dolazi prvi do lopte, sam je ispred Pilipovića, blago ga sa leđa ometa odbrana gostiju, on izdržava duel, snažno šutira ali za malo preko prečke. Dva puta u kratkom vremenskom razmaku, između 14′ i 15′ ozbiljno preti Metalac, preko Maksimovića i Prestiža, ali njihovi udarci završavaju za malo iznad prečke golmana Pilipovića.

Ponovo preti Vlalukin iz slobodnog udarca u 27′. Slobodan udarac po sredini, sa 20m udaljenosti od gola Bačke, Vlalukin dobro šutira, ali lopta ide po sredini gola i Pilipović uspeva da je boksuje. Dobro probija Vlalukin po desnoj strani samo minut kasnije, izbija sam ispred golmana Bačke, ali pod kontaktom sa odbrambenim igračima, šutira po zemlji, ali lopta prolazi za malo pored leve stative. Opet Vlalukin preti u 33′ sa desne strane, šutira na prvu stativu, ali golman Pilipović odbija loptu rukom u korner.

Preti Bačka preko Njamculovića u 37′, ali njegov udarac završava za malo pored gola Metalca. Dobra prilika za Bačku i u 40′. Probija Mihailović kroz sredinu, snažno šutira sa ivice šesnaesterca, ali Savić odlično brani, na odbijenu loptu natrčava Njamculović, ali njegov udarac završava preko prečke gola Metalca.

Uspeva Metalac da kazni propuštene prilike gostiju. Igrao se 43′, kada lopta dolazi do Cvetkovića na desnu stranu šesnaesterca, on se namešta i levom nogom pogađa suprotne rašlje i trese mrežu Bačke za 2:0.

Kako se završilo prvo poluvreme, tako je počelo drugo, napadima Metalca. Igrao se 47′ kada je Prestiž probio po levoj strani, odlično pronalazi usamljenog Cvetkovića na desnoj pred samim golom Bačke, ali Cvetković se ne snalazi najbolje i lopta se od njegove noge odbija ka golu Bačke, pa Pilipović lako interveniše.

Lepa akcija Metalca u 55′ krenula je od Prestiža, on proigrava Grbovića, koji iz prve upošljava Maksimovića, on je u odličnoj poziciji, ali ne uspeva dobro da zahvati loptu i njegov udarac završava pored stative gola Bačke. Dobar napad Metalca i posle nekoliko pokušaja lopta dolazi do Prestiža koji trese mrežu gostiju, ali sudija Marković poništava pogodak zbog ofsajd pozicije Prestiža.

Posle nešto mirnijeg perioda utakmice, ponovo Krajišnik trese mrežu Bačke. Nakon duže akcije Metalca, lopta dolazi do Krajišnika na ivicu šesnaesterca po sredini, on šutira snažno po zemlji u donji desni ugao, golman Pilipović uspeva da zakači loptu, ali nedovoljno da je skrene i ona završava u mreži Bačke za konačnih, 3:0.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja.

Ovom pobedom Metalac je osigurao opstanak u Superligi Srbije naredne sezone. U narenom kolu Metalac dočekuje ekipu Novog Pazara.