Prvo od tri „finala“

36. kolo Linglong Superlige, Metalac – Bačka, nedelja 14.30h

Poraz od „otpisanog“ Zlatibora u prošlom kolu (1:0), milanovačkog superligaša koštao je nešto mirnijeg ulaska u inače vrlo neobičnu završnicu sezone. Ovaj kratak zastoj u prethodnom naletu, kad su otišli ka gornjem delu tabele, moraće da nadoknade protiv još jednog budućeg člana Prve lige, poslednje Bačke. Raspleti u borbi za opstanak, ni tako solidno pozicionirane klubove poput Metalca, i dalje ne ostavljaju ravnodušnim, jer čak i ekipe koje su već ispale, pokazuju da ostalima mogu pomrsiti račune. Za Marka Zoćevića, koji se posle pauze u Užicu zbog kartona, vraća u tim, utakmica protiv Bačke je početak trilera.

– Gledamo na sutrašnji meč kao na prvo od tri finala. Svesni smo cele situacije, da je računica oko bodova u ligi i dalje maltene izjednačena, mnogo tih ekipa iz donjeg dela se podiglo na tabeli. To jeste unelo veću neizvesnost nego inače pred kraj sezone, ali mi se spremamo kao za svaku utakmicu, idemo da pobedimo sutra. Pritisak postoji, međutim, to je za nas i našu atmosferu pozitivan momenat. Ne odražava se loše na ekipu, spremni smo maksimalno da se nosimo sada s tim, – nedvosmislen je bio Zoćević.

Uz njega, na prethodnoj utakmici sa Zlatibotom, nisu zbog kartona nastupili ni Mlađović, ni Krajišnik, praktično standardna kičma ekipe, ali sada se i oni vraćaju, pa će šefu struke, Žarku Lazetiću, bez sumnje biti lakše da sprovede plan sa više opcija nego što je to mogao u Užicu. Prema njegovim rečima, svaku utakmicu do kraja, a ima ih još tri, Metalac će ići da dobije kako bi uspešno priveli ovu čudnu sezonu kraju.

– Bukvalno se svaka utakmica u ovoj završnici pokazala kao veoma zahtevna i teška, što taj meč sa Zlatiborom i potvrđuje, – rekao je Lazetić. – Ali naši momci su na treninzima pokazali dobru reakciju posle toga, očekujem da tako bude i sutra na utakmici. Jasno je da nismo u prošlom kolu bili na zadovoljavajućem nivou, ali ovo je nova prilika za nas, motiv više da budemo oni pravi i rešimo to u svoju korist. Zaista, pravo da vam kažem, ne gledam ni koliko bodova kome treba, ni koliko će nama trebati, to više ni Sveti Petar ne može da sračuna. Bavimo se samo sobom, svojim utakmicama i pokušaćemo da pobeđujemo što više, pa onda kad sve stane, kad više ne bude bilo mečeva, moći ćemo da svodimo račune, – zaključio je Lazetić.

Metalac je sada na 8. mestu sa 48. bodova i do kraja sezone imaće još tri prilike da u tom bezbednom delu tabele i ostane – sutra protiv Bačke, ponovo kod kuće protiv Novog Pazara, da bi u trećem činu gostovao Crvenoj Zvezdi. U poslednjih 5 susreta ostvarili su 3 pobede, jedan remi i poraz. Meč sa OFK Bačkom zakazan je od 14.30h uz multiprenos na AreniSport1.