Važna pobeda Metalca

34. kolo Linglong Superlige, Metalac – Rad 3:0 (2:0)

Odlična fudbalska predstava na stadionu “Metalac”. Idealni vremenski uslovi, dobro pripremljen teren, otvorena i muška borba na terenu. Obe ekipe želele su tri boda, ali ih je na kraju osvojio Metalac.

Već u 5′ Metalac dolazi do vođstva nakon odličnog udarca Cvetkovića. Rad napada, pokušava da stigne do izjednačenja, ali su napadi Metalca opasniji. Nakon kornera u 31′ Prestiž se najbolje snalazi u šesnaestercu gostiju i duplira vođstvo domaćih preciznim udarcem. Ekipa sa Banjice propušta dve odlične prilike u samom finišu prvog poluvremena, pa se na odmor odlazi sa 2:0.

Rezultat sa poluvremena ulio je dodatno samopouzdanje Milanovčanima kojima je u drugom poluvemenu sve polazilo za rukom. Metalac vrši visoki presing na zadnju liniju Rada, ne dozvolivši gostima da razviju igru, dok su se, sa druge strane, domaći razigrali, došli do pasa i konstantno pretili. Nakon trećeg pogotka bilo je jasno da bodovi ostaju u Milanovcu.

– Čestitam ekipi Metalca na čistoj i zasluženoj pobedi. Čestitam kolegi Lazetiću na odlično odrađenom poslu i danas i tokom čitave sezone. Nemam zamerke na igru mojih igrača, kako smo zamislili tako smo i igrali, jednostavno su bili bolji. U prvom poluvremenu smo igrali dobro i sa loptom i bez lopte, ali je Metalac bio jači barem za Cvetkovića, koji je dao 2 gola i namestio još jedan. Za njega nismo našli rešenje. U drugom poluvremenu nismo imali snage da se suprostavimo da izađemo još više napred, da probamo da damo gol. Preostaje nam neizvesna borba do kraja u naredna 4 kola i daćemo sve od sebe kako bi ostali u ligi – izjavio je nakon meča šef stručnog štaba Rada, Milan Milanović.

– Da smo mogli da biramo protivnika pre meča sigurno ne bi izabrali Rad, koji je u seriji od 4 pobede i ima odlične igrače. Rad je u prvom poluvremenu pokazao ozbiljan kvalitet i pravio nam dosta problema u igri. Pokušali smo pritiskom da dođemo do izglednih situacija, ali su nas gosti u tome osujetili, pogotovo Blažić koji je pravio razliku u pasovima. Rad je bolje izgledao u samoj igri od nas u prvom poluvremenu, ali smo mi pretili. Stvarali smo prilike iako nismo igrali onako kako smo želeli. U drugom poluvremenu smo se dosta dobro postavili ofanzivno. Bilo nam je bitno da ne primimo gol, goste smo napali “visoko” i u tome smo uspeli. Posle 2:0 igrači su dobili samopouzdanje, došli smo do pasa i jednostavno nam je sve za polazilo sve za rukom. Treći gol je prelomio utakmicu. Čestitao bih ekipi Rada na fer i korektnoj igri i na dobroj utakmici, i naravno mojim momcima koji cele sezone pokazuju neverovatan stav i karakter – rekao je šef stručnog štaba Metalca, Žarko Lazetić

Metalac – Rad 3:0 (2:0)
34. kolo Linglong Superlige Srbije
Stadion Metalac, Gornji Milanovac, 29. april 2021.
Sudija: Nenad Minaković

Strelci: Cvetković 6′, 66′, Prestiž 33′ (Metalac)
Žuti kartoni: Zoćević 38′ Pecelj 76′, Krajišnik 83′, Mlađović 90′ (Metalac), Gojković 39′, Novaković 68′, Lazarević 77′ (Rad)

Metalac: Savić, Maksimović (Pecelj 61′), Cvetković (Kokir 74′), Krajišnik (Fićović 86′), Grbović, Vasiljević, Zoćević, Rogač (Milićević 86′), Mlađović, Vlalukin, Prestiž (Luković 86′)

Rad: Kahriman, Stanisavljević (Busnić 58′), Kaluđerović, Novaković, Ciger, Mladenović (Tučević 72′), Gojković (Šarić 46′), Lazarević, Blažić (Damnjanović 72′), Stojsavljević, Radivojević (Jovanović 58′)

 

Otvorena utakmica od samog starta, obe ekipe napadaju i žele tri boda, ali to iz prve prave prilike polazi za rukom Metalcu.

Već u 5′ Metalac dolazi do vođstva. Napad ide kroz sredinu, lopta dolazi do Cvetkovića koji je vuče na desnu stranu, topovski šutira po zemlji na bližu stativu, sa ivice šesnaesterca, a lopta prolazi pored Kahrimana i trese mrežu za vođstvo Metalca od 1:0.

Napada Rad, ali Metalac pravi prilike. Igrao se 13′ kada je nakon odlične akcije Metalca Cvetković pronašao Prestiža u šesnaestercu gostiju, on izbija iskosa po desnoj strani sam ispred gomana Kahrimana, snažno šutira, ali dobro postavljeni Kahriman izbija loptu u korner. Nakon kornera u 24′ i nekoliko odbitaka i duela u vazduhu, Stanisavljević faulira Grbovića, pa sudija Minaković opravdano poništava gol gostiju. Pokušavaju fudbaleri Rada, uglavnom sa distance, ali njihovi udarci završavaju daleko od gola domaćina.

Metalac duplira vođstvo u 31′. Nakon kornera sa desne strane za Metalac, lopta dolazi do Prestiža koji sa penaltika šutira pod prečku Kahrimanovog gola za 2:0.

Dosta sreće imao je Metalac u 43′. Slobodan udarac sa leve strane na 20 metara od gola Metalca izvodi Novaković, gađa desne rašlje, ali lopta pogađa prečku i odbija se u polje.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena, dubinska lopta ide na polovinu Metalca na kojoj su jedino Rogač i Kaluđerović, Rogač ne uspeva dobro da interveniše i Kaluđerović izbija sam ispred golmana Savića, ali mu Savić odlično ulazi u šut i uspeva da odbrani, lopta se vraća Kaluđeroviću, on ponovo pokušava, ali Savić ponovo maestralno brani.

Više preti Metalac od starta drugog poluvremena. U 58′ nakon majstorske akcije Metalca, Prestiž odigrava povratnu sa desnog krila u srce šesnaesterca gostiju, neometan sa penaltika šutira Maksimović, ali ne uspeva dobro da poklopi loptu i ona odlazi preko prečke. Odlično Vlalukin proigrava Grbovića samo minit kasnije, Grbović poput vetra prodire levim krilom, ulazi u šesnaesterac gostiju, ima dobru priliku za udarac, ali se odlučuje da proigra saigrače, pa odbrana Rada uspeva da odbije loptu u korner.

Preti Rad u 60′ minutu nakon slobodnog udarca koji izvodi Mladenović, ali Savić sigurno interveniše.

Slobodan udarac izvodi Krajišnik u 65′ sa 24m udaljenosti, snažno šutira u gornji desni ugao, lopta trese mrežu ali sa pogrešne strane prečke.

Nakon velike greške golmana Savića u 66′, lopta, lopta dolazi do Kaluđerovića koji sam neometan šutira na gotovo prazan gol, ali odbrana Metalca uspeva da izbije loptu korner.

Odmah nakon kornera za goste stiže kazna za propuštenu priliku. Kontru poput brzog voza vuče Cvetković po levom krilu, ulazi sam u šesnaesterac sa leve strane, Kahriman brani njegov prvi udarac, ali se lopta vraća Cvetkoviću koji smešta u nebranjenu mrežu za 3:0.

Dva puta preti Krajišnik u 79′. Najpre iz slobodnog udarca, iskosa sa desne strane, kada njegov udarac odlično brani Kahriman, a potom iz šesnaesterca kada njegov udarac prolazi za malo iznad prečke Radovog gola.

Do kraja utakmice videli smo još nekoliko odličnih pokušaja igrača Metalca, ali je rezultat ostao nepromenjen.

U sledećem kolu Metalac gostuje ekipi Zlatibora.

 


Fotografije: Miroslav Jelisavčić – Piko