Metalac Kolorado poražen u Ivanjici

FK Metalac Kolorado

Igrači FK Metalac Kolorado doživeli su ubedljiv poraz na gostovanju u Ivanjici, istoimenom lideru prvenstva, u okviru 14. kola II futsal lige Srbije. Domaćin je bio bolji rival, pa je u specifičnom ambijentu, pred prepunom halom, zasluženo slavio. Ivanjičani su od samog starta nametnuli visok ritam utakmice. Odlični golman domaćih Lišanin, tokom većeg dela utakmice igrao je kao peti igrač u napadu. Trudili su se igrači Metalac Kolorada da nađu rešenje za takvu igru domaćih, ali nisu uspeli.

KMF Ivanjica – FK Metalac Kolorado 5:1 (2:0)
14. kolo II futsal lige Srbije
Hala OŠ Kirilo Savić, Ivanjica, 24. februar 2020.
Sudije: Nebojša Panić, Vladan Radulović, Đorđe Nikić

Strelci: Vukašinović 11′, Nikolić 12′, Radonjić 22′, Maričić 29′, Kolaković L. 33′ (KMF Ivanjica), Petrović 40′ (FK Metalac Kolorado)

Opomene: Radonjić 3′, Maričić 30′ (KMF Ivanjica)

KMF Ivanjica: Lišanin Đ, Lišanin G, Vukašinović, Maričić, Radonjić, Kolaković M, Jovanović, Nikolić, Ivanović, Milovanović, Vasiljević, Kolaković L, Varagić, Rozgić
FK Metalac Kolorado: Jovanović, Nikolić, Anev, Petrović, Urošević, Trivković, Dramićanin, Nikolić, Ratković, Lazović, Jeremić, Topalović

Već od samog starta utakmice Ivanjičani su “pritisli” Milanovčane. Videli smo dve dobre prilike za Ivanjicu na samom početku meča, ali se Metalac Kolorado brzo oslobađa pritiska.

U prvih 5 minuta Metalac Kolorado je bio ravnopravan rival, koristio je kontra napade, opasno je zapretio u 2 navrata preko Petrovića, jednom iz situacije 3 na 2, ali je Lišanin oba puta dobro intervenisao.

Nakon toga, uglavnom gledamo napade Ivanjice, sa Lišaninom na polovini Kolorada i pokušaje Kolorada iz kontranapada.

U 11′ najpre prečka spašava goste nakon kornera domaćih, ali posle drugog uzastopnog kornera, Vukašinović preciznim i snažnim udarcem pod prečku, dovodi Ivanjicu u vođstvo od 1:0.

Iskoristili su domaći taj nalet i samo minut kasnije duplirali vođstvo. Odlična akcija, loptu se dodaje iz prve, stiže u desni ćošak, odakle je usledila povratna lopta na peterac ka Nikoliću, koji je sprovodi u mrežu za 2:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Odlučnije je krenuo Metalac Kolorado ka golu Ivanjičana u drugom poluvremenu. Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Nikolić, šutira sa šest metara sa desne strane, ali golman domaćih dobro reaguje.

U jeku napada gostiju, domaći izvode munjevitu kontru, u par poteza, koju pogotkom kruniše Radonjić. Igrao se 23′, a na semaforu je pisalo 3:0.

Nije se predavao Metalac Kolorado i stvara nekoliko povoljnih prilika, od kojih je najbolju imao Lazović kada je bio sam pred golmanom domaćih, blago okrenut na drugu stranu, ali Lišanin nogom zaustavlja njegov udarac.

U 29′ Anev ima 1 na 1 situaciju sa golmanom Lišaninom, Lišanin brani, sledi brza kontra domaćih, koja je prekinuta faulom u šest metara. Penal sa šesterca izvodi Maričić i pogađa leve rašlje za 4:0.

Još jedna brza kontra Ivanjice rezultirala je golom u mreži Kolorada. Igrao se 33′ kada se poput metka Kolaković probio kroz odbranu Kolorada i povećao prednost Ivanjičana na 5:0.

Pokušava Metalac Kolorado sa igračem više u polju i već u prvom naletu Urošević pogađa stativu.

U poslednjem minutu utakmice Metalac Kolorado najzad uspeva da savlada odbranu Ivanjice. Lopta stiže do Petrovića na levu stranu i on je sprovodi u mrežu pored Lišanina, koji se tom prilikom i povredio i postavlja konačnih 5:1.

U narednom kolu ekipi Metalac Kolorada u goste dolazi KMF Banjica.