Turnir osnovnih škola u odbojci i fudbalu

Izađi napolje, igraj se

Fudbalski klub Metalac je drugu godinu zaredom organizovao akciju “Izađi napolje 🙂 igraj se” s ciljem da se ojača želja i potreba dece da se kroz igru što više međusobno druže i razvijaju sportski duh. U okviru ovogodišnje akcije, u subotu 21. septembra na pomoćnom terenu FK Metalac, organizovan je turnir osnovnih škola, u odbojci za devojčice i u fudbalu za dečake. Prelepo sportsko popodne u kome su svi uživali.

Na turniru osnovnih škola u fudbalu pobedila je ekipa OŠ “Desanka Maksimović”, dok su u odbojci najbolje bile učenice OŠ “Kralj Aleksandar I”.

SD “Metalac” i kompanija Metalac su srećan početak školske godine milanovačkim učenicima poželeli na svoj način – donirali su sportsku opremu osnovnim školama sa gradskog područja.

Prilikom organizacije turnira u odbojci svesrdnu pomoć pružili su nam članovi OK Metalac Takovo, kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Sportski direktor FK Metalac je istakao da je od neprocenjive vrednosti vreme koje deca provedu napolju i da su ove godine odlučili da ekipama koje učestvuju na turniru doniraju komplet sportske opreme (šorc i dres) u bojama škole.

“Kroz pozitivan duh i vedru atmosferu, organizujući ovaj turnir, želeli smo da ukažemo na vrednosti koje se neguju kroz bavljenje sportom. Akcijom „Izađi napolje 🙂 igraj se“ želimo da ukažemo na važnost fizičke aktivnosti. Zahvaljujem se, u ime SD Metalac i FK Metalac, svim školama koje su se odazvale ovoj akciji i nadam se da ćemo se ponovo okupiti istim povodom i iduće godine” – rekao je Bojan Leontijević, sportski direktor FK Metalac.

On je istakao da je cilj akcije, da kroz zajedničku saradnju sa milanovačkim školama, šire vrednost deljenja radosti i sreće, koju sa sobom nosi kontakt sa sportom, kako sadašnjim tako i budućim generacijama mladih, a da deca kada imaju slobodno vreme ostave po strani mobilne telefone i računare i izađu napolje i igraju se.

Svi učesnici su nakon završenog turnira prisustvovali utakmici 10. kola PLS Metalac – OFK Žarkovo, na stadionu Metalac.