Dan Fudbalskog kluba „Metalac“

Fudbalski klub Metalac osnovan je 12. juna 1961. godine, a od ove godine, svakog 12. juna slaviće svoj rođendan. Povodom obeležavanja dana osnivanja kluba javila se ideja da 12. jun bude godišnja „svetkovina“ plavih na kojoj bi predstavili klub u takmičarskoj godini koja je iza nas. Tom prilikom dodeljene su i nagrade, koje će se ubuduće dodeljivati svake godine, uz specifične laureate koji će se vremenom pojavljivati. Svečanost je održana u pres sali FK Metalac, gde su pored nagrađenih prisustvovali i svi treneri kluba, roditelji nagrađenih, predstavnici medija i gosti.

Cilj „Dana FK Metalac“ je prvenstveno upoznavanje šire javnosti sa dešavanjima u klubu, prezentacija najuspešnijih članova kluba, obaveza nagrađenih da budu još bolji u godinama koje slede, a ostalima motiv. Dodeljene nagrade su u skladu sa vrednostima za koje se FK Metalac zalaže i radnim ambijentom koji negujemo. U prvom planu su napredovanje pojedinca kao posledica vrednog i predanog rada, takmičarski rezultat pojedinca ostvaren u prethodnoj godini (reprezentativac, strelac…), promovisanje stipendista kluba, istaknut rezultat u školskim aktivnostima, dugogodišnji staž u klubu trenera ili igrača (nagrada za vrednost, odanost…).

Sportski direktor FK Metalac, Bojan Leontijević, rekao je da se na inicijativu trenera došlo do ideje za proslavu dana FK Metalac i da je ovaj dan posvećen omladinskoj školi i najmlađim selekcijama našeg kluba. U skladu sa strategijom kluba da se Metalac vrati Milanovčanima, tj da što više Milanovčana igra u redovima prvog tima FK Metalac, tri igrača iz omladinskog pogona potpisali su danas profesionalne ugovore. Nekoliko kadeta i pionira potpisalo je stipendijske ugovore. Leontijević je naglasio da su nagrađeni pojedinci prvi među jednakima.

Predsednik kluba Rajko Nešković izjavio je da su promene u klubu vidljive i da su usmerene ka boljitku FK Metalac. Pohvalio je rad omladinskih škola kluba i izrazio nadu da će sve više „omladinaca“ u vremenu pred nama činiti okosnicu prvog tima.

Nagrađeni pojedinci FK Metalac u sezoni 2018/19 su:

Seniorska ekipa: Diploma „Najbolji strelac sezone 2018/2019“ – Igor Savić (8 golova)

Omladinci: Potpisivanje profesionalnog ugovora: Ilija Petrović, Ilija Milićević, David Milinković

Kadeti: Potpisivanje stipendijskog ugovora: Milovanović Veljko, Milovanović Dušan, Savković Stefan

Pioniri:
Potpisivanje stipendijskog ugovora: Luković Ognjen
Diploma „Fudbaler za primer u 2018/2019“ – Danilo Milićević (Vukovac, najredovniji na treningu, uspeh na takmičenjima u školi)

Petlići:

  • Diploma „Umetnik u kopačkama u 2018/2019“ – Kecović Jovan (pored uspeha na travnatom terenu, nagrađivan kao autor slike „Čardak ni na nebu ni na zemlji“)
  • Diploma „Najviše napredovao u 2018/2019“ – Balšić Veljko

Predpetlići:

  • Diploma – „Igrač za primer u 2018/2019“ – Nešović Dimitrije
  • Diploma „Najviše napredovao u 2018/2019“ – Jelisijević Veljko

Selekcija 2008:

  • Diploma „Najbolji igrač u 2018/2019“ – Nikola Lazarević
  • Diploma „Najuporniji u 2018/2019“ – Bogdan Lukić

Selekcija 2009:

  • Diploma „Najviše napredovao u 2018/2019“ – Jakov Marić

Selekcija 2010:

  • Diploma „Igrač za primer u 2018/2019“ – Uroš Damnjanović
  • Diploma „U svemu odličan u 2018/2019“ – Gačić Marko

Trenerski tim:

  • Diploma „20 godina vernosti Klubu“ – Milan Radošević
  • Diploma „Trener za primer u 2018/2019“ – Gojak Bojan