Izveštaji sa utakmica mlađih kategorija

Omladinci FK Metalac

Proteklog vikenda, omladinci, kadeti i pioniri odigrali su svoje prvenstvene utakmice u okviru svojih liga. Omladinci i kadeti slavili su u derbiju protiv Borca, dok su pioniri poraženi u duelu sa ekipom Jedinstvo Putevi.

 

OMLADINCI

Metalac – Borac 2:1 (1:1)

X kolo I omladinske lige FSRZS

Pomoćni stadion FK Metalac, 14. oktobar 2018.

Metalac: Petrović I, Lazarević, Jovičić, Markiš, Milićević I, Maksimović, Kostić (Milanović), Koković, Milinković (Milićević B), Petrović L (Luković), Radojičić.

Borac: Maslarević, Nedeljković, Urošević, Saković, Domanović, Filipović, Ilić, Marković, Obradović, Berak (Kovačević V), Kovačević N.

Strelci: Petrović Luka 15′, Milanović 69′ za Metalac , Ilić 45′ (11m) za Borac

Derbi kola odigran je na pomoćnom terenu sa veštačkom travom, pred oko 400 gledalaca i zasluženo pripao našim omladincima.

Tokom celog prvog i u većem delu drugog poluvremena, Metalac je diktirao ritam utakmice i praktično se pitao za sve. Metalac je poveo u 15′, posle akcije po levoj strani, kada je Radojičić posle centaršuta pronašao Petrovića na pet metara, ovaj glavom gađao i pogodio donji levi ugao Maslarevićevog gola.

Metalac je stvorio još par šansi preko Radojičića, Petrovića i Milinkovića, kao i nedosuđen penal, kada je Saković nesmotreno startovao na Milinkovića, ali samo za sudiju Srećkovića to nije bio jedanaesterac.

U poslednjem minutu prvog poluvremena sviran je penal za Borac posle greške odbrane Metalca, koji je iskoristio Ilić.

Ulaskom u igru Milanovića u 60′, Metalac je podigao ritam utakmice, a samo par minuta kasnije, posle solo prodora po levoj strani sa 20-ak metara rezantnim udarcem pogodio leve rašlje za konačnih 2:1.

U sledećem XI kolu, Metalac gostuje Karađorđu iz Topole.

 

KADETI

Metalac – Borac 3:2 (0:1)

X kolo I kadetske  lige FSRZS

Pomoćni stadion FK Metalac, 14. oktobar 2018.

Metalac: Spasojević, Jevtović, Mijatović, Milovanović D, Milivojević, Pešovic, Savković, Milovanović V, Urošević, Ćirković, Gavrilović. Ušli: Mirković, Luković, Glišović, Petrović I, Miletić, Petrović.

Borac: Nakić, Stavljanin, Zarić, Popović, Stanojčić, Kaličanin, Mitrović, Obrenović, Kaličanin, Stranjančević, Grbović. Ušli: Mandić, Jovančević, Stančić, Jaćimović, Ćuslović, Tomović.

Strelci: Milovanović D. 57′, Gavrilović 66′ i 78′ za Metalac, Zarić 7′, Ćuslović 64′ za Borac.

Izuzetno zanimljiva utakmica između kadeta Metalca i Borca, sa puno golova i rezultatskih preokreta.

U prvom poluvremenu kadeti Metalca su bojažljivo ušli u utakmicu i posle jednog prekida i loše intervencije Borac je u 7′ poveo preko Zarića. U nastavku, do kraja prvog poluvremena, Metalac je dominirao, stvarao šanse, ali nije uspeo da poravna rezultat.

U drugom poluvremenu još agresivnija i bolja igra Metalca. Ređaju se prilike i posle jednog solo prodora Milovanovića D. i dobrog šuta, rezultat je poravnat. Samo 7 minuta kasnije Borac posle jednog od retkih prelaza na polovinu domaćina dolazi ponovo u vođstvo preko Ćuslovića. Međutim kadeti Metalca ne odustaju, nastavljaju još angažovanije i prave potpuni rezultatski preokret, preko danas zapaženog Gavrilovića u 66′ i 78′, za konačnih 3:2. Derbi je opravdao očekivanja.

Sledeće nedelje u okviru XI kola kadeti Metalca gostuju ekipi ,,Jedinstva” sa Uba.

 

PIONIRI

Metalac – Jedinstvo Putevi 2:4 (0:3)

IX kolo pionirske  lige FSRZS

Pomoćni stadion FK Metalac, 13. oktobar 2018.

Metalac: Petrović Veljko, Radovanović Luka, Jelić Andrija, Milićević Danilo, Vujičić Luka, Premović Luka, Drinčić David, Hadžić Nikola, Luković Ognjen, Daničić Luka, Konić Aleksandar.

Igrali su još: Milanović Mihailo, Novaković Luka, Bralović Aleksa, Dušan Ranisavljević, Đunisijević Aleksa i Nikola, Marković Luka i Lazar.

Strelci za FK Metalac: Luković Ognjen, Milićević Danilo.

Utakmica je protekla u fer i korektnoj igri. Gosti iz Užica su iskoristili pružene šanse i na kraju pobedili.