Izveštaji sa utakmica mlađih kategorija

FK Metalac

Omladinci, kadeti i pioniri odigrali su proteklog vikenda prvenstvene utakmice u okviru svojih liga. Omladinci su poraženi od Sloge rezultatom 2:1, dok su kadeti protiv istoimenog protivnika odigrali nerešeno 1:1. Selekcija pionira poražena je na gostovanju Slobodi iz Čačka rezultatom 3:1.

 

OMLADINCI:

Sloga (PŽ) – Metalac   2:1 (1:1)

IX kolo I omladinske lige FSRZS

Požega, 07. oktobar 2018.

Sloga: Jovanović D, Jovanović S, Gordić (Tošić), Petrović, Kolarević, Marković, Vasiljević, Đorđević, Radojičić, Ivanović (Janjić), Jovanović.

Metalac: Petrović I, Matović (Lazarević (Kostić)), Jovičić, Milićević, Markiš, Maksimović, Pavlović (Petrović L), Milinković, Koković, Radojičić, Milanović.

Strelci: Jovanović u 45′ sa 11m i Janjić u 77′ za Slogu, Milićević u 37′ za Metalac

U okviru IX kola I omladinske lige, naši omladinci gostovali su Slogi iz Požege i izgubili rezultatom 2:1.

Viđena je veoma lepa utakmica, u kojoj su naši omladinci dominirali, diktirali ritam utakmice, vršili posed, stvarali dosta šansi, ali su na kraju, može se reći nezasluženo izgubili.

Jedini pogodak za Metalac postigao je Milićević Ilija u 37′, koji se najbolje snašao u gužvi, posle kornera koji je izveo Jovičić. Pred sam kraj prvog poluvremena sviran je sumnjiv penal za domaćina, koji je realizovao sigurni Jovanović.

Drugi pogodak za Slogu postigao je Janjić u 77′, kada je Luka Petrović izgubio loptu na sredini terena, naša odbrana nije baš najbolje reagovala, Radojičić je gurnuo dubinsku loptu u prostor Janjiću, koji je izašao sam ispred golmana Petrovića, predriblao ga i ubacio loptu u praznu mrežu.

Sve u svemu, trener Filipović, što je i najbitnije, može da bude zadovoljan igrom svojih momaka, kojima je nedostajalo malo sreće i smirenosti u samoj završnici, da bi odneli ceo plen iz Požege.

Sledeću utakmicu, naši omaladinci igraju u nedelju 14. oktobra, kada im u goste dolazi ekipa Borca iz Čačka.

 

KADETI:

Sloga (PŽ) – Metalac   1:1 (0:0)

IX kolo I kadetske lige FSRZS

Požega, 07. oktobar 2018.

Sloga: Radić, Marić, Danilović, Mitrović, Paunović, Jelisavčić, Tomašević, Jelisavčić, Marić, Žunić, Didanović. Ušli: Mitrović, Tolić, Topalović.

Metalac: Spasojević, Jevtović, Savković, Mijatović, Milivojević, Pešović, Milovanović D, Radovanović, Urošević, Milovanović V, Ćirković. Usli: Gavrilović, Luković.

Strelci:  Danilović (47′) za Slogu, Urošević (87′) za Metalac.

Kadeti Metalca su u okviru IX kola Prve kadetske lige Srbije gostovali ekipi “Sloge” iz Požege i ostali neporađeni 1:1 (0:0). Posle nezanimljivog prvog poluvremena, kada je uglavnom viđena čvrsta borba obe ekipe, bez puno izglednih prilika, drugo poluvreme je bila sušta suprotnost.

Već na samom startu drugog dela domaćin je poveo preko Danilovića, koji je dobro reagovao na jednu povratnu loptu, pored uspavane odbrane Metalca. Samo minut kasnije gosti ostaju bez Radovanovića, koji dobija opravdan crveni karton, posle psovki upućenih pomoćnom sudiji. U tom trenutku izgledalo je da će Sloga lako savladati Metalac i sačuvati stečeno vođstvo uz brojčanu prednost na terenu. Ali tako nisu mislili gosti. Kreću da napadaju i iz tih napada stvaraju par stopostotnih prilika. Neke od njih su propustili Milovanović V, Urošević,  Pešović.

Nagrada za uloženi trud i zalaganje stize u 87. minutu, posle jednog od solo prodora Milovanovića i dobre povratne lopte, dobro reaguje Urošević i poravnava za konačnih 1:1.

Sledeću utakmicu kadete Metalca očekuje lokalni derbi, kada im u goste dolazi “Borac”  iz Čačka. Utakmica se igra u nedelju 14.10.2018. u 11h.

 

PIONIRI:

Sloboda (ČA) – Metalac   3:1 (2:0)

VIII kolo pionirske lige FSRZS

Čačak, 06. oktobar 2018.

Metalac: Milanović Mihailo, Hadžić Nikola, Novaković Luka, Mijatović Luka, Jelić Andrija, Premović Luka, Ristić Lazar, Luković Ognjen, Drinčić David, Daničić Luka, Drobnjak Mihailo. Igrali još: Bralović Aleksa, Marković Lazar, Marković Luka, Ranisavljević Dušan.

Strelac gola  za FK Metalac bio je Luković Ognjen.

Utakmica je protekla u borbenoj i na trenutke lepoj igri sa velikim brojem šansi na obe strane u kojima su domaćini iz Čačka  imali više sreće i na kraju zasluženo pobedili. Zapaženu igru u ekipi FK Metalca pokazali su Ognjen Luković, Jelić Andrija i Premović Luka.