Izađi napolje i igraj se

fk metalac

Fudbalski klub Metalac pokrenuo je novu akciju pod nazivom “Izađi napolje i igraj se”. Ovom akcijom, u saradnji sa milanovačkim osnovnim školama, nastojimo da ojačamo želju i potrebu dece da se kroz igru što više međusobno druže i razvijaju sportski duh. Da opštu sportsku klimu u našem gradu podignemo na viši i zdraviji nivo. Da zajedno raširimo vrednost deljenja radosti i sreće koju sa sobom nosi kontakt sa sportom, kako sadašnjim tako i budućim generacijama mladih. Da smanjimo rizike i opasnosti sa kojima se susreću tokom odrastanja. Da jednostavno ostave po strani mobilne i računare i izađu napolje i igraju se.

U okviru akcije FK Metalac donira sportsku školama, a fudbaleri mlađih uzrasta FK Metalac, sa svojim trenerima, u prostoru škole izvode pokazni trening i na taj način pozivaju druge osnovce da im se pridruže. Rekviziti koje škole dobijaju na poklon su: 2 fudbalske lopte, 2 odbojkaške lopte, 2 košarkaške lopte, 1 rukometaška lopta, 2 mreže za koševe, 2 mreže za golove, 10 dečijih markera i jedna mreža za čuvanje lopti.

Akcija je već održana u OŠ “Kralj Aleksandar I” i u OŠ “Desanka Maksimović” (1. i 4. osnovna), a održaće se i 07. septembra OŠ “Sveti Sava” (3. osnovna) i 11. septembra u OŠ “Momčilo Nastasijević” (2. osnovna).

Prema rečima sportskog direktora FK Metalac, Bojana Leontijevića, cilj akcije je kao što i sam slogan kaže, da daca izadju napolje, da što više vremena provode na otvorenom, u jednoj slobodnoj i neobaveznoj igri, da se kroz fizičku aktivnost razvijaju. Tim povodom kompanija Metalac i SD Metalac donirali su školi sportske rekvizite

“Odlučili smo da u sklopu ove akcije svim školama našeg grada poklonimo jedan set rekvizita neophodnih za fizičko vaspitanje, i svima upućujemo apel – ma koliko vam se obaveze budu povećavale u školi, uključite se u bilo koju sportsku aktivnost u našem gradu. U Milanovcu postoji veliki broj klubova iz različitih oblasti sporta i zato uključite se u bilo koji sport. Mi dolazimo iz fudbala ali poklanjamo vam lopte za odbojku, košarku, fudbal, rukomet… I pozivamo vas – “Izadjite napolje i igrajte se”, uključite se u bilo koji sport” – rekao je Leontijević.

Osim donacije i treninga u školama, đaci svih osnovnih škola će biti gosti na stadonu FK Metalac na narednim prvenstvenim utakmicama, uz posebnu organizaciju njima u čast. Prvi gosti na stadionu će biti učenici OŠ “Kralj Aleksandar I”, 15. septembra na utakmici protiv Teleoptika.