Mlađe kategorije odigrale mečeve u sredu

fk metalac

U sredu 29. avgusta svoje mečeve u okviru trećeg kola odigrali su pioniri, kadeti i omladinci Metalca. Omladinci i kadeti ugostili su ekipu Mladi Radnik 1926 iz Požarevca, dok su se pioniri nadmetali sa Slobodom iz Užica.

OMLADINCI

Metalac – Mladi Radnik 4:1 (2:1)

Sreda 29. avgust
Stadion: Pomoćni stadion FK Metalac

Strelci: Petrović Luka(25′), Koković(38′), Milanović(68′), Maksimović(73′-kazneni udarac) za Metalac, Lakić(6′) za Mladi Radnik 1926

Metalac: Petrović Ilija (od 70′ Vukčević), Milinković, Jovičić, Milosavljević (od 66′ Luković), Milićević Ilija, Kostić (od 55′ Bojović), Koković (od 58′ Milićević Bogdan), Petrović Luka (od 50′ Lazarević), Radojičić (od 70′ Tomović), Maksimović, Milanović (od 70′ Pavlović).
Mladi Radnik 1926: Pećić, Radović, Dašić, Ivošević, Kočić (od 40′ Mecanovci), Lakić, Živković (od 85′ Stević), Milojković, Krstić, Jeremić, Jovanović (od 86′ Ognjanović).

Metalac je u okviru III kola I omladinske lige ugostio ekipu Mladog Radnika 1926 iz Požarevca. Naši omladinci su od starta ušli u igru opušteno, što su gosti iskoristili i poveli već u 6′ preko Lakića. Nakon tog gola, gosti su se tokom celog susreta branili, a Metalac zaigrao nešto angažovanjije.

U 25′ domaćini su izjednačili, kada je Koković izveo brz prekid sa leve strane, pronašao Petrović Iliju na drugoj stativi, ovaj samo glavom sproveo loptu u mrežu.

U 38′ Metalac je povećao prednost na 2:1 udarcem Kokovića sa poludistance, ciljao je donji desni ugao Pećićevog gola i pogodio.
U nastavku susreta Metalac je krenuo još agresivnije ka golu Mladog Radnika 1926, kontrolisao igru i stvarao šanse, da bi u 68′, posle odličog centaršuta sa desne strane rezerviste Lukovića, Milanović sačekao loptu na drugoj stativi i rutinski gadjao suprotan ugao za 3:1.

Tačku na susret stavio je Maksimović udarcem sa bele tačke u 73′.

U narednom kolu omladinci Metalca igraju derbi u Kragujevcu, u nedelju 2. avgusta, protiv ekipe Radničkog. Susret počine u 13h.

 

KADETI

Metalac – Mladi Radnik 3:3 (1:1)
Sreda 29. avgust
Stadion: Pomoćni stadion FK Metalac

Kadeti Metalca su u trećem kolu I Kadetske lige Srbije dočekali ekipu Mladog radnika iz Požarevca i odigrali nerešeno 3:3. Opšti utisak je da su kadeti na jučerašnjoj utakmici propustili veliku priliku da na svom terenu zabeleže prvu prvenstvenu pobedu. Individualne greške i pad koncetracije u poslednjim trenucima utakmice, uticali su na to da se gosti vrate kući zadovoljni osvojenim bodom.

Domaćin je poveo preko Uroševića, ali su gosti nedugo zatim izjednačili posle slabe intervencije Žižovića. U drugom poluvremenu Metalac se mučio u samoj organizaciji igre, ali ipak dolazi do par prilika. Dve su iskorišćene. Prvu koristi Urošević, a drugu Ćirković posle dobrog proigravanja Glišovića. Kada su svi mislili da ceo plen ostaje kod kuce, Požarevljani koriste pad koncetracije domaćina i u poslednjih sedam minuta postižu dva gola i nose kući vredan bod.

Priliku da poprave utisak i upišu nove bodove, kadeti će imati u nedelju 02. septembra u Kragujevcu, kada gostuju ekipi Radničkog. Početak utakmice je u 11 časova.

 

PIONIRI

Metalac – Sloboda 0:2 (0:1)
Sreda 29. avgust 2018.
Stadion: Pomoćni stadion FK Metalac

Sastav ekipe FK Metalca: Milanović Mihailo, Hadžić Nikola, Milićević Danilo, Vujičić Luka, Mijatović Luka, Konić Aleksandar, Premović Luka, Drobnjak Mihailo, Daničić Luka, Drinčić David, Luković Ognjen.

Igrali su još: Petrović Veljko, Ovčarević Filip, Jelić Andrija, Đunisijević Aleksa, Niketić Vuk, Ranisavljević Dušan, Radovanović Luka.

Utakmica je protekla u čvrstoj igri sa velikim brojem šansi na obe strane, koje su bolje iskoristili igrači protivničke ekipe i na kraju pobedili. Naš mladi tim, predvođen kapitenom Lukovićem, pružio je u ovom trenutku svoj maksimum, ali to nije bilo dovoljno za remi. Zapaženu igru u ekipi Metalca pružili su Luković Ognjen, Konić Aleksandar i Milanović Mihailo.