Počinje prva liga omladinaca i kadeta

Nakon više od 40 dana priprema za takmičarsku sezonu 2018/2019, omladinska i kadetska selekcija našeg Kluba će u ponedeljak 20. avgusta biti domaćini Fudbalskom klubu „Smederevo“ iz istoimenog grada, u okviru prvog kola Prve omladinske i Prve kadetske lige u organizaciji Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije. Utakmica kadeta igra se u terminu od 18h, dok omladinske selekcije na teren izlaze u 20h. Obe utakmice se igraju na pomoćnom terenu sa veštačkom podlogom u okviru sportskog centra FK „Metalac“. Kuriozitet je da će se obe utakmice odigrati u večernjem terminu, dakle pod reflektorima, i nadamo se da će takav ambijent biti poseban motiv mladim igračima oba kluba da sa jedne strane uživaju u lepoti fudbalskog sporta, ali i sa druge strane pokažu sve fudbalske veštine kojima ih treneri uče.

Nakon reorganizacije liga mlađih kategorija, ove sezone imaćemo zadovoljstvo da naše mlade fudbalere posmatramo, u obe takmičarske selekcije, kako odmeravaju snage sa vršnjacima svih fudbalskih centara našeg regiona. Prema tome, Prvu omladinsku i kadetsku selekciju, pored naših fudbalera činiće mladi igrači: Borca iz Čačka, Slobode iz Užica, Radničkog iz Kragujevca, Mačve iz Šapca, Sloge iz Kraljeva, Budućnosti iz Valjeva, Mladosti iz Lučana, Javora iz Ivanjice, Mladog Radnika iz Požarevca, Sloge iz Požege, Karađorđa iz Topole, Šumadije iz Aranđelovca, Novog Pazara, Loznice i Smedereva. Složićemo se, jako lep „poligon“ za razvoj naših mladih fudbalera, a sve u isčekivanju njihove promocije u seniorski tim našeg Kluba!

U okviru priprema za nastupajuću sezonu obe selekcije odigrale su po 6 utakmica i na osnovu ostvarenog rezultata, ali najvažinije, na osnovu uloženog truda i prikazanog kvaliteta igre očekujemo više nego konkurentno učešće naših mladih fudbalera u već pomenutom takmičenju.
Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje fudbala iz našeg grada, ali i okoline, da pruže našim fudbalerima podršku već u ponedeljak, i da svi zajedno uživamo u lepom, fudbalskom ambijentu na našem stadionu i zajedno se radujemo uspesima naših mladih sugrađana. Ulaz je, naravno, slobodan!!!

DOĐITE DA NA STADION METALCA U PONEDELJAK: KADETI 18H, OMLADINCI 20H
AJDEEEEEEEEE