Omladinci odigrali dve pripreme utakmice

fk metalac

U sredu 01. avgusta omladinci FK Metalac odigrali su dve pripremne utakmice na pomoćnom terenu FK Metalac (teren sa veštačkom podlogom). Prva utakmica odigrana je sa početkom u 10 časova protiv vršnjaka iz Lučana, a druga u 18:30 časova protiv Radničkog iz Kragujevca.

Metalac – Mladost (LU) 0:2 (0:0)
Postava Metalca: Petrović (Vukčevič), Lazarević (Matović), Savić (Milosavljević), Markiš, Milićević I, Milinković, Luković (Kostić), Koković, Petrović (Bojović), Milanović, Đokić (Milićević B).

Utakmica protiv Lučanaca je protekla bez mnogo šansi za gol. Mladost je postigla prvi gol u 58′ iz akcije po desnoj strani, a drugi iz prekida u 75′, kada je izigrana odbrana Metalca.

Najbolju šansu za Metalac imao je Bogdan Milićević, posle centaršuta Matovića sa desne strane, koji ga je idealno pronašao u šesnaestercu, ovaj glavom tukao u donji desni ugao, ali je golman krajnim naporom skrenuo loptu u korner.

 

Metalac – Radnički (KG) 2:3 (0:3)
Postava Metalca: Vukčević (Petrović), Dedeić (Lazarević), Borisavljević (Milinković), Milosavljević, Matović (Milićević), Kostić, Bojović, Milićević (Petrović), Mutavdžić (Koković), Drinjaković (Milanović), Jovanović (Markiš).

Sva tri gola Radnički je postigao u prvom poluvremenu i u potpunosti nadigrao našu ekipu. U drugom poluvremenu, Metalac je uspostavio terensku inicijativu, bio za nijansu bolja i konkretnija ekipa. Golove su postigli Koković u 67′ i Petrović u 85′ i time ublažili poraz Metalca.

Sledeću kontrolnu utakmicu, Metalac igra u subotu 04. avgusta u 18:30h na pomoćnom terenu sa veštačkom travom. Protivnik našim omladincima je Sloga iz Požege.